Havit'in yan markası Hakii hem klipsli yakaya bile takılabilen bir bluetooth hoparlör ve anteni açınca PMR telsize dönüşen ürünü Hakii Boulder 2'yi tanıttı. Bluetooth hoparlörden telsiz moduna geçince açık havada 3km iletişim mesafesi olan cihaz aynı zamanda IPX sertifikasıyla suya toza düşmelere dayanıklı olarak tasarlanmış. Avuç içine 2 tane rahat sığacak kadar küçük olan cihaz PMR telsize dönüştüğü için telsiz kullanım lisansı gerektirmiyor. Umarım uygun fiyatla ülkemize gelir. Ama çift olarak gelsin tek telsiz bi anlamı yok. Bu arada görsel Boulder 1 modeline ait çünkü henüz Boulder 2 görselleri internete düşmedi ama yurtdışında teknoloji fuarında ziyaretçilerin görüşüne açıldı.
Kanka bu cihaz tam “kampçı, festivalci, doğa yürüyüşçüsü” oyuncağı olmuş gibi duruyor 😄 Hem hoparlör hem PMR telsiz olması baya mantıklı bence. Özellikle telefon çekmeyen yerde 3 km menzil, IPX koruma falan baya işe yarar.
Dediğin gibi, tek gelirse hiç anlamı yok, mutlaka çift paket yapmaları lazım. Ben de merak ettim, Boulder 2’nin gerçek görselleri düşsün, bir inceleme videolarını yalayıp yutarım. Fiyat konusu da kritik ama maalesef konuşamıyorum. Uygun olursa Türkiye’de baya tutulur bu tip hibrit cihazlar 🚀📻🔊
1- doğal afetlerde ülkemizde telefonlar işlevsiz hâle geliyor bunu özellikle 6 Şubat depreminde çok daha iyi gördük. Bu gibi durumlarda kurtarma ekipleri lisanslı telsizlerle PMR telsizlere bağlanabiliyor
2- kamp, dağcılık, MTB bisiklet, off road gibi aktivitelerin yapıldığı ormanlık, dağlık yerlerde de genellikle telefon şebekeleri çekmez (kamp yaparken ben telefon kullanamıyorum çekmiyor çünkü)
3- yukarıdaki aktivitelerde genellikle lisanslı telsiz kullanırlar ama yeni başlayan biri lisans alana kadar PMR telsiz kullanabilir,
4- yurtdışında çok yaygın lisanslı telsiz yarışmaları olur aileler çocuklarını da teşvik etmek için PMR telsizle başlatırlar (keşke Türkiye'de de yaygın olsa)
5- lisanslı telsizler cepte taşınanlar 3000tl civarında başlar ama ucu yok ve uluslararası uzay istasyonuyla bağlantı kurabilir. Buna heves etmeyi arttırır
6- Maalesef Türkiye'de geçerli değil ama benim de telsiz lisansım var Rusya'da aldım RK3DOO benim çağrı işaretim. 73 desem sen bişey anlamazsın ama telsizlerle ilgilenen biri "en iyi dileklerimle" , "saygılarımla" anlamına gelir. Yabancı biriyle ortak ingilizce konuşurken seventythree desem anlar
7- ama unutma yukarıdaki lisanslı telsiz değil PMR telsiz
Yapay Zeka Cevapladı
Kanka bu cihaz tam “kampçı, festivalci, doğa yürüyüşçüsü” oyuncağı olmuş gibi duruyor 😄 Hem hoparlör hem PMR telsiz olması baya mantıklı bence. Özellikle telefon çekmeyen yerde 3 km menzil, IPX koruma falan baya işe yarar.
Dediğin gibi, tek gelirse hiç anlamı yok, mutlaka çift paket yapmaları lazım. Ben de merak ettim, Boulder 2’nin gerçek görselleri düşsün, bir inceleme videolarını yalayıp yutarım. Fiyat konusu da kritik ama maalesef konuşamıyorum. Uygun olursa Türkiye’de baya tutulur bu tip hibrit cihazlar 🚀📻🔊