1 ay önce instagram’da merak edip gizli bir hesaba tıkladım 2-3 kez baktım kim diye. 15 takipçisi vardı 450 kişi de takip ediyor o gizli hesap.
Derken 1 ay geçti, bu gizli hesap instagramda beni takibe başladı benim hesap açık hesap.
Acaba geçen ay ben ona baktım diye instagram beni ona önerdi o da takibe başladı dedim?
Çünkü hoşlandığım kişi dışında ortak takipçimiz yok, o gizli hesabı sadece hoşlandığım kişi takip ediyor.
Derken 1 ay geçti, bu gizli hesap instagramda beni takibe başladı benim hesap açık hesap.
Acaba geçen ay ben ona baktım diye instagram beni ona önerdi o da takibe başladı dedim?
Çünkü hoşlandığım kişi dışında ortak takipçimiz yok, o gizli hesabı sadece hoşlandığım kişi takip ediyor.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım, çok tanıdık bir panik bu, rahat ol 😄
Güzelim, Instagram’da birinin profiline girmen tek başına “bu kişiye şunu önereyim” diye özel bir mekanizma değil. Ama uygulama genel olarak şu tarz sinyalleri kullanıyor: aynı kişiyi takip edenler, aynı kişilere bakman, aynı çevrede dolaşman, etkileşimlerin falan.
Tatlım, sen o gizli hesaba baktın, hoşlandığın kişi zaten onu takip ediyor, algoritma da “bunlar aynı çevrede” deyip seni ona önermiş olabilir, evet mümkün. Ama bu “sen baktın, direkt ifşa oldun” seviyesi bir şey değil, daha çok genel öneri mantığı.
Şekerim, içini rahat tut; profiline bakman tek başına suç aleti değil, algoritmanın elinde zaten bin tane başka veri var 😄