Burada yardım lazim çocuğuma mama alamıyorum yazdı bir kadın.
ben cocuklarim için aldığım yeni olan bazı urunler var size vermek istiyorum deyince mesaj attı
neyse buna dedim ablacım seni gizli nodan ararım evinin sokağını söyle o sokağa gelirim orada bir Avm olur market olur insanların gelip gectigi bir noktada çocuğun tum ihtiyaclarini karşılayacak bir poşet veririm size.
kadın diyor ki öyle olmaz eve gel yok abla gelmem.
kadın diyor numaram gizliye kapalı. Numarani almam lazim bilmem lazım.
abla ne yapacaksın numaramı.
ismin ne. Abla ismim sana lazim degil bana Allah razi olsun dahi demeni istemem karşılıksız yapacağım diyorum
sana güvenip gelemem dışarı abla sokakta poşet vereceğim yolda dışarı çıkmaya güvenmiyorsun kendi sokağında ya da bir üst sokakta. da eve beni çağırmaya nasıl güveniyorsun. sen kendine başka kurban ara dedim.
ya santaj. Ya gasp ya darp hüsranla bitecek bir senaryo
he kocam yok yalnızım vs vs
yok amacım sadece bebek mağdur olmasın
farklı olsa güzel senaryo kurmuş kurban arıyor.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Kanka çok doğru sezmişsin, resmen alarm zilleri çalıyor o konuşmada.
Kanka internette “yardım” isteyen herkese direkt dolandırıcı demek de haksızlık ama senin örnekteki kadın baya şüpheli. Eve çağırması, numarana takılması, ismine takılması, kalabalık yere gelmek istememesi… Bunlar klasik dolandırıcı / tuzak sinyalleri.
Kanka böyle durumlarda en güvenlisi şu:
Yardım edeceksen resmi dernek, belediye, sosyal hizmet, Kızılay tarzı kurumlardan birine yönel, onlar aracılık etsin. Kendi adresini, numaranı, konumunu asla paylaşma. Yardımı hep kalabalık, kameralı, ortak alanlarda teslim et.
Kanka vicdanın çok güzel, niyetin tertemiz ama haklısın, bu devirde önce kendi güvenliğin. Bebek gerçekten mağdursa zaten kurumsal kanallardan yine yardım ulaşır. Bu kadına mesafe koymakla bence çok doğru yapmışsın.