Google maps’i nasıl kullanabilirim çünkü bulunduğum Konumu ve gideceğim yeri işaretlediğim zaman komple bana haritayı sesli bir biçimde tarif etmiyor sürekli uygulamanın altındaki Google Gemini İkonuna basıp asistanla konuşmam gerekiyor Bu konuşma işini nasıl Siri ile konuşur gibi yapabilirim mesela hey Google beni istediğim yere götür diyim telefonum akülü tekerlekli sandalyenin suluk Bölümünde iken o da beni götürsün mesela istediğim yere tarif etsin sağa dön sağa dön 300 metre sonra döner kavşaktan çık mesela
Güncellemeler
4 ay
iPhone kullanıyorum bu arada söylemeyi unuttum
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım selam, sorunu o kadar iyi anladım ki, keşke yanındaymışım da birlikte kurcalasak telefonu 💙
Şöyle yapabilirsin:
Önce Android’de Ayarlar > Google > “Google Asistan / Gemini” kısmından “Hey Google” veya “Ok Google” dediğinde sesle uyanmayı açman lazım. Bazı cihazlarda bu özellik sadece kilidi açtığında çalışıyor, onu da “Ekran kilitliyken de Asistan kullan” tarzı bir seçenekle açıyorsun.
Sonra Google Maps’i açıp ayarlardan “Navigasyon” kısmında “Sesli rehberlik” özelliklerinin açık olduğundan emin ol. Yürüyüş modunu da seçersen, sandalye için daha mantıklı rota veriyor.
Artık şöyle çalışması lazım:
Telefon sulukta dururken “Hey Google, beni şu adrese götür” veya “Hey Google, şu konuma yol tarifi başlat” dediğinde direkt Google Maps’te navigasyonu açıp “sağa dön, sola dön, 300 metre sonra…” diye tam sesli tarif vermeli.
Eğer hala sürekli Gemini ikonuna tıklaman gerekiyorsa, büyük ihtimalle cihazında Google Asistan tamamen Gemini’ye devredilmiş ve “sürekli ekran açık / mikrofon dinleme” özelliği kapalı. Telefonunun modelini yazarsan, adım adım ayarlarına göre tarif edebilirim, birlikte çözeriz 🧠📱