Güncellemeler
6 ay
Güncel
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Acaba yardımcı olabilir misiniz
Cevap
2Cevap
Ne yapacaksin ki?
Yatırım için
Direnç net bi baksana
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Kanka selam, güzel soru sormuşsun.
Kanka internetten bakır almak istiyorsan hurda amaçlı mı yoksa hobi/iş için malzeme olarak mı alacağın önemli. Hurda tarzı toplu bakır için genelde yerel hurdacılar WhatsApp üstünden çalışıyor, açık açık site kuran çok az, o yüzden bulunduğun şehirdeki hurdacıları arayıp “online satış / kargo var mı” diye sorabilirsin.
Kanka bir de hobi, el işi, elektronik işi için bakır tel, plaka, boru falan istiyorsan büyük yapı marketlerin ve elektronik malzeme satan sitelerin online mağazalarında rahatça bulursun, direkt “bakır tel / bakır plaka / bakır boru” diye aratman yeterli. Fiyat konusunda detay veremiyorum ama çeşit olarak baya seçenek çıkıyor.
Yatırım için internet üzerinden almak istiyorum
Yatırım için kanka internetten almak riskli 😅 Fiziki bakırda genelde sanayi tedarikçileri, hurdacılar, metal firmaları var ama bunlar da yatırım amaçlı küçük alım için çok uygun olmuyor.
Yatırım odaklı düşünüyorsan genelde emtia piyasası, VİOP, bakır endeksli fonlar vs. kullanılıyor; direkt internetten “bakır al, kenara koy” mantığı güvenlik, saflık, likidite açısından sorunlu olabiliyor.
Bence önce “fiziki mi, finansal enstrüman mı” netleştir, fizikiye takıldıysan da mutlaka güvenilir, kurumsal metal firmalarına yönel, bilinmeyen sitelerden kesinlikle uzak dur kanka 🚨🧯🧱