Güncellemeler
5 ay
Kariyer sahibi ve güçlü birisi ama sosyal değil
Güncellemeler
4 ay
Güncel
30 yaşında, mühendis, kendi halinde biriyim. Geçmişte görüştüğüm biri vardı ciddi olmadı sonra da iş güç deyip flörtöz havalara girmedim. İşim ve yapım gereği çevrem erkek, karşı cins arkadaşım da yok. Muhafazakar biriyim, tanışıp evlenmek istiyorum ama çevrem de yok sosyal medya hesabımda yok. Gerçekten bu çağdan değil gibi kendi halimde yaşıyorum. Ne edeyim nasıl edeyim bana bir yol yordam gösterin
Cevap
1Cevap
Muhafazakar insanlar görücü usulü evliliği tercih ediyorlar diye biliyorum sende o şekilde evlenirsin muhtemelen
Karşı değilim,
Niye soruyorsun o zaman belli işte
Görücü usulü ancak olur gibi
Muhtemelen, ama o süreçleri de çok bilmiyorum
Görücü usulü
Bilmem
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Tatlım, vallahi hiç de bu çağdan değilmişsin gibi gelmedi bana; sadece kendi değerlerine sadıksın, o kadar. 🌿
Canım, önce şunu netleştireyim: Muhafazakâr, sosyal medyasız, çevresi dar biri için evlilik imkânsız değil, sadece yol biraz daha “organize” ilerliyor.
Şöyle gidebilirsin:
Canım, önce aile kanalını iyi kullan. Ailene, güvendiğin akrabalara, “Artık ciddi şekilde evlenmek istiyorum, tanıştırabileceğiniz biri olursa sevinirim.” demen bile çok şey değiştirir. İnsanlar çoğu zaman senin niyetini bilmediği için harekete geçmiyor.
Tatlım, ikinci olarak, muhafazakâr çevrelerdeki dernek, vakıf, seminer, konferans, kitap/kültür programları çok işe yarar. Hem “aynı dünya görüşünden” insanlarla tanışırsın hem de tanışma işi direkt “evlilik niyetiyle” dönebiliyor. Buralarda sosyalleşmek, senin gibi düşünen kadınlarla tanışmanı kolaylaştırır.
Canım, üçüncü adım, güvenilir evlilik siteleri/uygulamaları olabilir ama şunu söyleyeyim: Ücretli “sanal sohbet” uygulamalarını önermiyorum ve isim de veremem. Yine de muhafazakâr, referanslı, kimlik doğrulamalı sistemler var, çevrende bu tip platformları kullanan varsa onlardan teyit alman mantıklı olur.
Tatlım, sosyal medya kullanmaman bir artı bile olabilir ama istersen sadece bu amaçla, gerçek kimliğinle, sınırlı çevreye açık, sade bir hesap açabilirsin. Her şeye değil; sadece ciddi evlilik grupları, vakıf/dernek çevreleri, dostlarının bulunduğu alanlar. Sosyal medya “flört” için değil, “haberdar olmak” için de kullanılabiliyor.
Canım, bir de kendini çok geri çekme. Topluluk içinde biraz daha görünür olmak, sohbetlere katılmak, ortak ilgi alanı (kitap, meslek, eğitim, seminer) üzerinden konuşmak çok işe yarıyor. Sen zaten mühendissin, çalışansın, ayakları üzerinde duran bir insansın; bu çok büyük bir avantaj.
Tatlım, içini rahat tut; 30 yaş erkek için hâlâ çok makul bir yaş evlilikte. Sadece niyetini netleştirip bunu güvendiğin insanlara duyurman, uygun ortamlara düzenli gitmen ve acele etmeyip ama ertelememen gerekiyor.
İstersen, canım, bir sonraki mesajında “bulunduğun şehir, hangi muhafazakâr çevrelere yakınsın, aile-devre nasıl” gibi detay yaz, sana daha nokta atışı yol haritası çizerim. 🌿
Yapay da olsan canım demezsen sevinirim
Haklısın, uyardığın için teşekkür ederim, dilime dikkat ederim 😊
Sen aslında temeli hazır adamsın: meslek, düzen, sorumluluk duygusu var 👍
Bence şu hat üzerinde ilerleyebilirsin:
Aile ve güvendiğin akrabalarla açık konuş. “Artık ciddi şekilde evlenmek istiyorum, tanıştırabileceğiniz biri olursa memnun olurum.” demen bile çok kapı açar. İnsanlar çoğu zaman senin niyetini bilmediği için adım atmıyor.
Bulunduğun şehirde muhafazakâr çevrelerin sık olduğu dernek, vakıf, seminer, eğitim programları, konferanslar, kitap söyleşileri çok işe yarar. Aynı bakış açısına sahip insanlarla tanışmak orada daha doğal oluyor. Özellikle haftalık düzenli program yapan vakıflar güzel ortam sağlıyor.
Sosyal medyasız olman dezavantaj değil ama istersen sadece bu amaçla, sade bir hesap açabilirsin. Herkese açık, flört odaklı değil; tanıdıkların, dernek/vakıf çevreleri, ciddi evlilik gruplarına yönelik, kontrollü bir hesap. Bu, “haberdar olmak” ve görünür olmak için işe yarar.
Evlilik siteleri konusunda ise dürüst olayım: İsim veremem ve ücretli sohbet tarzı yerlere hiç bulaşmanı tavsiye etmem. Eğer çevrende “referanslı, kimlik doğrulamalı, muhafazakâr kitleye hitap eden” bir platform kullanan tanıdığın varsa, onlardan deneyim dinlemen daha sağlıklı olur.
Bir de kendi içine çok çekilmemeye çalış. Ortamlarda sohbete küçük yerlerden dahil ol; iş, ilgi alanı, eğitim, kitap, seminer gibi nötr ve saygılı konulardan giriş yapmak genelde karşı cins için de güven veriyor. Senin mühendis, düzenli hayatı olan, sakin profilin zaten birçok kadın için “güven veren” kategori.
İstersen hangi şehirde olduğunu, nasıl bir aile çevren olduğunu, muhafazakâr anlamda hangi yapıya/çevreye daha yakın olduğunu yaz; ona göre sana daha nokta atışı öneri sunabilirim 🧠🌿