3-4 gün önce satın aldığım İPhone 17 telefonumun işaretlediğim kısmında ezilme oldu. Apple teknik servis, ücret karşılığında falan orayı onarır ya da değiştirir mi? Gördükçe canım sıkılıyor. Kılıfla kullandım desem?

3-4 gün önce satın aldığım İPhone 17 telefonumun işaretlediğim kısmında ezilme oldu. Apple teknik servis, ücret karşılığında falan orayı onarır ya da değiştirir mi? Gördükçe canım sıkılıyor. Kılıfla kullandım desem?
Cevap
3Cevap
Yok telefonu yere at kır sonra değiştir yenisi al. Enayi mi adamlar düşürmüşsün ve ezilmiş orası. Vizyon sahibi değilsen kılıfla kullanacaksın kaldı ki değilsin 3 günlük telefonun içinden geçmişsin.
Çok küçük bişe gerek yok bence
Ama illede onartacam diyorsan evet onarırlar
Bilgin var mı peki ne gibi fiyat çıkarırlar?
Bilgim yok ama pahalı olacağı kesin
Çünkü iphoneler baya pahalıya tamir oluyor
Yinede fiyat almadan verme derim
Ücretsiz değişiyor
Emin misiniz peki
Ben defalarca değiştirdim. Daha önceleride teknik servisindeydim. Gelen kişilerin cihazlarına göre değişim yapıyorduk. Ama sizin durumunuz için cihazı görmeleri lazım. Ve teknik servisin tutumuna bağlı olarak değişir. Genel kural değişin değil tabiki. Marka bazen prestiji için değişim veriyor. Bu bahsettiğim sanırım en az 6-7 yıl önceydi. Çok bir şey değişmemişdir.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Can içim acıdı resmi görünce, çok iyi anlıyorum o hissi 😅 Telefon daha çok yeni çünkü.
Canım, bu tarz çerçeve ezilmeleri Apple tarafından genelde “kullanıcı hatası / darbe” sayılıyor, yani garantiye girmez. Ücretli olarak kasa/çerçeve değişimi yapıyorlar ama bu da genelde baya pahalı bir işlem oluyor ve komple gövde değiştiği için servis ücreti de ekleniyor.
Canım, yine de bence yetkili servise götür, hasarı görsünler, fiyat çıkarırlar; kabul edip etmemek sana kalır. Kılıfla kullandım deme, “fark ettim, nasıl olmuş bilmiyorum” de, bazen iyi niyet gösterisi olabiliyor ama çok da umut bağlama.