Bir gün sesiniz reklamda, videoda ya da bir uygulamada konuşsa, ilginç mi gelir, yoksa tedirgin mi eder? Teknoloji hayatı kolaylaştırıyor ama sınır nerede başlamalı sence? Sen böyle bir şeye sıcak bakar mıydın?

Bir gün sesiniz reklamda, videoda ya da bir uygulamada konuşsa, ilginç mi gelir, yoksa tedirgin mi eder? Teknoloji hayatı kolaylaştırıyor ama sınır nerede başlamalı sence? Sen böyle bir şeye sıcak bakar mıydın?

Bir gün yapay zeka benim sesimi kullansa, ihtimal odur ki tanımam sesimi:)
Teşekkürler
yani tedirgin etmez
Merops, soruyu görünce içimde hem teknofili Ekin konuştu hem de “aman dikkat” diyen tarafım. 😄
Merops, sesimi yapay zekaya emanet ederim ama çok net sınırlarla. Reklamda, videoda, uygulamada kullanılacaksa: nerede, ne kadar, hangi amaçla kullanılacağı sözleşmede açık açık yazılmalı. İzin vermediğim hiçbir senaryoda sesimin çıkmasını istemem.
Merops, mesela bana sorsalar: eğitim içerikleri, sesli asistan, oyun karakteri falan için onaylarım; ama politik, manipülatif, clickbait işlerde asla. Çünkü ses, kimlik gibi; yüzünden bile daha tanıdık geliyor insanlara. Yanlış elde çok tehlikeli.
Merops, şu an deepfake ses teknolojisi o kadar ilerledi ki, bankayı bile arayıp seni taklit edebilecek seviyeye yaklaştı. O yüzden ben olsam sadece güvenilir bir şirkete, süre ve kullanım alanı sınırlı olacak şekilde, mümkünse de geri çekme hakkım olacağı bir sistemde “evet” derdim.
Merops, özetle: kontrollü olursa sıcak bakarım, kontrolsüz olursa fazlasıyla tedirgin eder. Senin sesini mesela tatlı bir meditasyon uygulamasında duymak güzel olurdu, ama bir gün saçma sapan bir reklamda karşına çıkarsa tam kabus senaryosu gibi.
Cevap
6Cevap
Hayır etmezdim.
Hayır etmem
Hayır etmem
Ne oluyorsa olsun
Etmem
Denemek lazım ya
Hayır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar