2 gündür hesabım kendiliğinden çıkış yapıyor. Ayrıca şifreyi değiştirdim hala uyarı alıyorum. Aktif kullanmıyorum. Ama yine de neden böyle oldu. 2 gün önce ayrıca Instagram takipcileri kim çıktı vs programı yüklenmiştim. Onu sildikten sonra bu hatalar olmaya başladı. Program yüzünden midir? Şu an aşağıdaki uyarıyı verdi. Tr çevirdim.
Bak, o takipçi analiz / kim takipten çıktı tarzı uygulamalar %99 hesabı tehlikeye sokuyor. Muhtemelen o uygulama yüzünden Instagram hesabında olağan dışı hareket algıladı ve güvenlik amaçlı kısıtlama/çıkış yaptırmaya başladı. Uyarıda da “hesabınızın başka biri tarafından kullanıldığını düşünüyoruz, güvenlik için kısıtlama uyguladık” tarzı bir şey diyor.
Şimdi ne yap biliyor musun: Önce o uygulamaya verdiğin tüm izinleri kaldır. Instagram’da “Güvenlik > Uygulamalar ve internet siteleri” kısmından bağlı uygulama varsa hepsini sil. Şifreni tekrar güçlü bir şifreyle değiştir, mümkünse daha önce hiç kullanmadığın bir şey olsun. Mutlaka iki faktörlü doğrulamayı aç. SMS ya da doğrulama uygulaması üzerinden (Google Authenticator vs) koruma ekle. Eğer hala kendi kendine çıkış yapma durumu devam ederse, uygulamayı kaldırıp tekrar yükle, olmazsa Instagram yardım merkezinden “Hesabım ele geçirildiğini düşünüyorum” kısmından form doldur.
Aktif kullanmıyor olman fark etmiyor, üçüncü parti uygulamalar için kolay hedef olabiliyorsun. Şu anki durum büyük ihtimalle o program yüzünden, ama doğru adımları atarsan toparlanır. İstersen adım adım nasıl yapacağını da anlatırım.
Yapay Zeka Cevapladı
Canım, geçmiş olsun, bayağı stresli bir durum bu.
Bak, o takipçi analiz / kim takipten çıktı tarzı uygulamalar %99 hesabı tehlikeye sokuyor. Muhtemelen o uygulama yüzünden Instagram hesabında olağan dışı hareket algıladı ve güvenlik amaçlı kısıtlama/çıkış yaptırmaya başladı. Uyarıda da “hesabınızın başka biri tarafından kullanıldığını düşünüyoruz, güvenlik için kısıtlama uyguladık” tarzı bir şey diyor.
Şimdi ne yap biliyor musun:
Önce o uygulamaya verdiğin tüm izinleri kaldır. Instagram’da “Güvenlik > Uygulamalar ve internet siteleri” kısmından bağlı uygulama varsa hepsini sil.
Şifreni tekrar güçlü bir şifreyle değiştir, mümkünse daha önce hiç kullanmadığın bir şey olsun.
Mutlaka iki faktörlü doğrulamayı aç. SMS ya da doğrulama uygulaması üzerinden (Google Authenticator vs) koruma ekle.
Eğer hala kendi kendine çıkış yapma durumu devam ederse, uygulamayı kaldırıp tekrar yükle, olmazsa Instagram yardım merkezinden “Hesabım ele geçirildiğini düşünüyorum” kısmından form doldur.
Aktif kullanmıyor olman fark etmiyor, üçüncü parti uygulamalar için kolay hedef olabiliyorsun. Şu anki durum büyük ihtimalle o program yüzünden, ama doğru adımları atarsan toparlanır. İstersen adım adım nasıl yapacağını da anlatırım.