Superonline Soygunu Nereye Şikayet Edilir?

telefon ve internet hizmeti alanlar, yazacaklarım tamamen sizi ilgilendiriyor.

ablamla birlikte sözleşmeyi bitiminde uzatmamak adına müşteri hizmetlerini aradık. uzun bir görüşmemiz oldu.

kontrat bitim tarihinde bitirsek bile 150 tl ödeyeceğimiz söylendi. sebebini sorduğumuzda: o tarihte sadece internet taahhütünün biteceği, telefonunsa 1 aysonra biteceği söylendi.

oysa ikisi içinde aynı sözleşmeye 24 aylığına imza atmıştık. buna gerekçeleri ise telefon bağlantısını 1 ay 'geç bağlamalarıydı' yani kendi sorunları. en önemlisi 1. ay 2 hizmet içinde ücret ödemiştik. ilk ay telefon ücreti almasalardı, bu az da olsa tutarlı olurdu.

onlarca dairenin olduğu binada bizden önce bunu kullanan çok insan vardı ama telefonu neden 30 gün sonra bağladılar?

ablam bedelin fazlalığının açıklamasını aynı kişiden tekrar istedi. hediye diye verilen piyasa değeri 'düşük', uyduruk telsiz telefonu 'iade edebileceğimi' söylediği halde parasını istediler ama kontratın 6.3. maddesinde "10 gün içinde iade edilmezse bedeli fatura edilir" yazıyordu.

sözlüğe baktım 'hediye' eşittir armağan o da 'karşılıksız olarak verilen mal' diye tanımlanmış. reklamlarında sözleşmeden farklı olarak bu ifade kullanılıyor. bu tüketiciyi aldatmak değil mi?

yüksek kotalı bir paket veya full paket almayacaksanız fibernet'e girerken bir kere daha düşünün. milyarlık şirketler haksız kazanacağı 3-5 kuruşun peşine düşerken hakkımı aramak gerek diye düşünüyorum.

ne yapmam gerektiği konusunda önerisi olan var mı?
Güncellemeler
+1 yıl
Yazan herkese çok teşekkür ediyorum, mtekguzel bey sanırım dediğinizi yapacağım. yalnız iadeli taahüt ne demek o kısmı anlamadım? ilk başta dediğin o dilekçeyi süperonlina mı göndereyim, faks olmaz mı? hiç ofisleri yok çünkü, yer söylemiyorlar. aslında ben anlamamışım ya gönderi kartı ne?
Superonline Soygunu Nereye Şikayet Edilir?