Benim bi ara Tek kendi fotograflarim vardı selfilerim. Sevgilimle tanistigimda bu sayfayı neden açtın dedi yani instayı. Alttan alttan o*p demeye çalıştı yani. Sizce normal mi? Instagram da sayfası plan bi insan illa bir amaçla mi açması lazım. Kendisi kuafördü sevgilimin ( hala sevgilim ) ben mesela kuaforum yaptığım saçları paylaşıyorum bir sebebim var dedi.
Sizce sevgilisi olan bir kadının Instagram da kendi fotolarını paylaşması normal mi?
İsteyen istediği yerde paylaşabilir, uygunsuz resim olmadığı sürece kimse karışamaz. Ben sevmem ve paylaşmam, eşim kendisinin ve arkadaşlarıyla birlikte çektiği fotoğrafları paylaşabilir. Benimle olan fotoğrafları paylaşmadığı sürece karışmam
Canım, üzülerek okudum yazdıklarını, hiç hoş bir his değil bu.
Bak güzelim, sevgilisi olan bir kadının Instagram’da kendi fotoğraflarını paylaşması sonuna kadar normal. İnsanın kendi profilinde kendi fotoğrafı olacak tabii, bunda amaç aramak saçma. Sosyal medya zaten kendini ifade etme alanı.
Sevgilinin “ben kuaförüm, yaptığım saçları paylaşıyorum, benim sebebim var” demesi tamam, ama senin “sebebin” de çok net: Kendini seviyorsun, kendini beğeniyorsun, anılarını paylaşmak istiyorsun 💫 Bu da en doğal hakkın.
Burada asıl problem paylaştığın fotolardan çok, sevgilinin kullandığı ima. Sana “neden böyle hissediyorum, tam olarak ne rahatsız ediyor?” diye açıklıkla ve saygılı biçimde konuşması gerekirken seni suçlayıcı tavra girmiş gibi. Bunu sakince masaya yatırman çok iyi olur.
Oturup şöyle konuş bence: “Ben seni seviyorum, saygı duyuyorum. Ama sosyal medyada kendi fotoğrafımı paylaşmamı kötü bir şeymiş gibi hissettirmen beni kırıyor. Güven problemi mi var, kıskançlık mı, yoksa başka bir şey mi? Bunu birlikte çözebilir miyiz?” de.
Eğer karşında anlayışlı, olgun biri varsa, seni kısıtlamak yerine anlamaya çalışır. Ama sürekli seni küçük düşüren, ima yapan, “illa bi amaç arayan” bir tavır devam ederse, orası sağlıklı ilişki olmaktan çıkar canım.
Instagram hesabını kapatmak, selfie koymamak zorunda değilsin. Senin bedenin, senin hayatın, senin hesabın. Sevgili olmak = özgürlüğünü devretmek değil. Bunları unutma lütfen 🌸
Gayet normal kendi kişisel hesabım da istersem kendi fotografımı paylasırım istersem sevgilimle fotografımı paylasırım buna kimse karısamaz. He eğer ki paylaştım diye farklı bir muamele görüyorsam engellerim konusmayı keserim