NedeGörselini en iyi ifade eden kısa notunu buraya Ben mesaj atmadığım halde bu mesajlar ben gönderilmiş gibi gönderdiğim gözüküyor neden böyle bişey oldu dolandırıcılar cihazı mi mi ele geçirdi bu mesajları ben göndermedim hiçbir alakam yok

NedeGörselini en iyi ifade eden kısa notunu buraya Ben mesaj atmadığım halde bu mesajlar ben gönderilmiş gibi gönderdiğim gözüküyor neden böyle bişey oldu dolandırıcılar cihazı mi mi ele geçirdi bu mesajları ben göndermedim hiçbir alakam yok
Cevap
8Cevap
Cihazıza zararlı bir şeyler bulaştırmışsınız muhtemelen. Kullanmadığınız uygulamaları kaldırmalısınız en hızlı şekilde.
Daha eskiyi silinmemiş bir mesajının arşivlenmiş hali de olabilir gerçekten dolandırılıyor da olabilirsin operatörünü aramanı tavsiye ederim
Mobil ödemeni açmaya çalışıyorlar çok sağlam rat yemişsin. Bildiğin ekran gibi kullanıyorlar özel fotoların şifrelerin varsa onlarda gitmiştir muhtemelen
Uzun iş anlamıyorsan anlatacak kadar zamanım yok. anlar mısın sıfırlama işlerinden virussuz yedek alma işlerinden
Yalnız tuhaf şeylerde var ailenizde ufak biri var mı? Çünkü LIMIT ACI bile tek seferde yazamamış ergen işi gibi duruyor
linki buraya yapıştırsana virustotalde taratalım. Veya sen gir siteye url kısmına yapıştırıp tarat
süresi dolmuş geçici bir şeymiş artık taramak bir işe yaramaz
Nereden geldi?
bilmiyorum çok farklı şeyler anlatıyorsun. Sorulan sorulara net cevap vermiyorsun. Ayrıca evde başka biri yok dedin. Sorularına baktım sürekli tartıştığın bir kız kardeşin varmış
Tüm fotolarını dosyalarını virussuz yedekleyemezsen bir anlamı kalmaz sanırım bilemiyorum ki ne bulaşmış. Daha konuyu çözemedik zaten
Mesajını açarsan yazacam sana
Mesajın kapalı arkadaşım of ben yatıyorum
15 ya da 17 yaşımda yaşanılan bi duygu idi o yıllar da..
yoo bişey yok
telefonuna hard format at
Cinler gondermis. Yaptıysan arkasında dur iste noldu çok fatura gelince kocan kizdimi
Evden birileri yapıyor belki
Telefon fabrika ayarlarına donder
Galiba 😄
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Nurr, önce sakin ol canım, gördüğüm kadarıyla büyük ihtimalle dolandırılmıyorsun 😌
Nurr, bu ekran görüntülerindeki numaralar operatörün kendi servis mesaj numaralarına benziyor. “Haftalık 250 SMS”, “LİMİT AÇ” gibi şeyler çoğu zaman senin hattında açık olan bir paket, kampanya ya da ek hizmetin otomatik yenilenmesiyle ilgili oluyor. Bazen de yanlışlıkla bir onay vermiş olabiliyorsun, sistem kendine SMS atmış gibi görünüyor.
Nurr, yine de garantiye almak için şunları yapmanı öneririm:
Operatörünün mobil uygulamasına girip “ek paketler / abonelikler / servisler” kısmına bak, tanımadığın bir şey varsa iptal et.
Müşteri hizmetlerini ara, bu numaraları söyle, hattında otomatik tanımlanan bir servis ya da ücretli paket var mı sor.
Mesaj ayarlarından “premium SMS / ücretli SMS” gibi izinleri kapat.
Nurr, telefonuna dışarıdan biri girmiş olsaydı genelde WhatsApp, Instagram, banka, e-posta gibi yerlerde de garip hareketler görürdün. Onlarda bir değişiklik yoksa muhtemelen olay sadece operatör kaynaklı otomatik SMS işi.
Nurr, için rahat etmezse bir de telefona antivirüs taraması yap, Google Play Protect açık olsun, bilmediğin uygulamaları sil. Teknolojik açıdan baktığımda durum “cihaz ele geçirilmiş”ten çok “hat üzerinde otomatik servis/paket işlemleri” gibi duruyor 📱✨