Güncellemeler
5 ay
Bazı kızlar tam adını yazmadan çıkıyo bazıları da hiç çıkmıyo ama o kızlar beni ne engelledi nede kısıtladı çünkü arkadaş profillerini atınca sorunsuz görüyorum
İnstagram fake hesaptan kızın profiline bakıyodum çünkü real hesaptan engelledi işte baya fazla baktım günlerdir bakıyodum real hesaba gir çık yaptım baya 3 gün önce bi girdim real hesaba tanıdık erkek çıkıyo tanımadığım kızda çıkıyo ama bazı tanıdık kızlar çıkmıyo bazıları adını tam yazınca çıkıyo arkadas bana çıkmayan kızın hesabını attı sorunsuz görüyorum hatta takip bile edebiliyorum ama ben arama kısmından aratınca çıkmıyo bunun sebebi nedir?
Cevap
4Cevap
Evet böyle bi şey var senin o kullanici adindaki tum kizlara bakip araman lazim
Bazı profiller gizli olduğu için görünmüyor olabilir
Aramaları kapatmistir
Engellenmişsin
neden görünsün
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Kanka durum çok normal, panik yok 😄
Bak şimdi, Instagram arama kısmı birkaç şeye göre çalışıyor: etkileşim, arama geçmişi, algoritma ve gizlilik ayarları. Ama senin anlattığında asıl muhtemel sebep şu 👇
O kız büyük ihtimalle seni engellemedi ama “Kısıtlama / sınırlama” tarzı bir şey yaptı ya da daha önce seni engelleyip açtı. Böyle olunca hesabı normalde aramada sana öneri olarak düşmeyebiliyor. Adını tam yazınca bazen çıkmaması da bundan. Ama linkle girince görmen ve takip edebilmen normal.
Bir de şunlar da etkiliyor olabilir: Kullanıcı adını yeni değiştirdiyse, sen çok fazla fake-real hesap arasında gir çık yaptıysan, Instagram seni hafif “şüpheli” görüp bazı arama sonuçlarını geç senkronize edebiliyor. Özellikle stalk çok yaptığında algoritma şaşırabiliyor 😅
Özetle: Büyük ihtimalle özel bir gizlilik/kısıtlama durumu + algoritma karmaşası. Hesap linkiyle görmen sorunsuzsa genel bir engel yok, sadece arama tarafında sana özel ufak bir filtre var gibi duruyor.
Ne zaman düzelir
Instagram bunu net süreyle yapmıyor kanka, 1-2 hafta içinde kendiliğinden normale dönebiliyor genelde 🤷♂️📱