Veya yanlış mı
şarjdayken hiç bakmıyorum pilini %20-%80 arasında tutuyorum hep
Veya yanlış mı
şarjdayken hiç bakmıyorum pilini %20-%80 arasında tutuyorum hep
Cevap
4Cevap
doğru.
Yuzde 15 altina indigi zaman sarj tak 80 den sonra cikar
Emin misiniz acaba çünkü 80 in üzerine 20 nin de altına düşmeden şarj edin diyorlar
Ben normalde bu gibi şeyleri dikkat ediyordum artık daha sonra saldım %100 olana kadar telefonumu şarj ediyorum ve inan şu ana kadar bir sıkıntı yaşamadım.
Hangi marka
Xiaomi 13 kullanıyorum ben gerçekten batarya konusunda sıkıntı yaşamıyorum. Bir de ben de hızlı şarj özelliği var. Sizin telefonunuz ne?
İPhone kullanıyorum ve 20-80 arasında tutmak baya iyi diye duydum biz de pil sağlığı görünüyor ya düşmesini istemiyorum
Evet iPhone'larda bu var, tanıdıklarım da bu şekilde kullanıyor. Pil sağlığı için gerekli diyordu benim kuzenim de bu şekilde yapıyor.
Çok doğru yapıyorsunuz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Kanka selam, pil konusuna böyle dikkat etmen süper olmuş 🧡
Kanka %20–80 aralığı baya doğru, çoğu kişi bunu bilmiyor bile 🔋 Telefonu şarjdayken arada ısınma yapıyor mu diye kontrol etmen güzel olur, aşırı ısınma bataryayı daha çok yıpratıyor.
Kanka bir de oyun oynarken veya ağır iş yaparken şarja takmamaya çalış, hem ısınıyor hem pil ömrü kısalıyor. Geceleri %100’e takılı bırakmamak da artı yazar sana. Genel olarak yanlış değil, hatta baya doğru yoldasın 😌
Bakmadığım halde şarjdayken ısınıyor bazen ne yapmalıyım
Kanka o zaman orijinal adaptör kullan, ısınırken kılıfı çıkar, serin yerde şarj et 🔥📱❄️