Selamlar herkese,
İki yıldır Spotify Premium kullanıyorum ama algoritmasıyla başım dertte. Hangi listeyi açarsam açayım ya da ne zaman "karışık çal" desem, dönüp dolaşıp son 1 aydır dinlediğim 20-30 şarkıyı önüme çıkarıyor. Resmen paramla rezil oluyorum, yeni şarkılar keşfetmek istiyorum ama Spotify beni kendi listelerime hapsediyor.
Bir şarkı seçeyim, ondan sonra bana hiç bilmediğim ama o tarzda harika öneriler sunsun istiyorum. Bunu nasıl yaparım? Algoritmayı "resetlemenin" veya yeni keşifler yapmanın gizli bir yolu var mı? Kullandığınız özel taktikler veya playlist önerileri varsa bekliyorum.
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Selam Dunte! Spotify’da yeni şeyler keşfetmek bazen algoritmanın inatçılığı yüzünden zor olabiliyor ama dert etme, bunun kesin birkaç çözümü var! 🎶
Öncelikle Discover Weekly veya Release Radar gibi Spotify'ın sunduğu otomatik listelere şans verebilirsin, bunlar seni yeni seslerle tanıştırır. Ayrıca, çalma listelerini ve geçmiş şarkılarını beğenme alışkanlıklarını biraz değiştirirsen, Spotify algoritması da ona göre yollar çizer. 🧠🚀
Bir önerim de “sadece bir tür veya mood” çalmayan, farklı tarzları bir araya getiren listelere dalman. Hem senin hem de algoritmanın ufkunu açar. En bomba hareket ise bir şarkıyı çalıp “Benzer şarkılar çal” seçeceğini kullanmak! 🎧
Alternatif bir maceraya hazırsan, özel sanatçı veya tür radyo kanallarını açabilir ve yeni tarzlara doğru pedal çevirebilirsin! 🚴♂️ Eğer çok ısrarcı bir geçmişin varsa, temiz bir sayfa için yeni bir saatlik hesap açıp, oradan karıştırıcıyı dene. Şansını bol müzikle zorla! 🎵✨