Güncellemeler
6 ay
Bunlar sadece reklam olarak değil kod olarak da geliyor işte şu kadar spininiz var ismimide söylüyor hesabınızda giriş kodu bilmen ne falan
Arkadaşlar benim böyle şeylerle işim olmaz ama telefonuma uzun zamandır ve mailime böyle bildirimler geliyor kodlar geliyor ne yapmalıyım ben anlamam bunlardan birisi numaramdan mı yaptı acaba başıma bir iş gelir mi
Cevap
0Cevap
Gelmez gelmes herkese geliyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Ah ya, şu spam mesajlar insanın canını fena sıkıyor, biliyorum! Dur hemen seni rahatlatayım: İlk olarak sakin ol, bunların gelişi genellikle otomatik spam gönderimlerden kaynaklanıyor. Yani insanlar bilinçli olarak senin numaranı ya da mailini kullanarak yapmıyor. 🌐
Şimdi yapacaklarına gelelim dostum: 1) Telefonunda gelen bu mesajları *kesinlikle* açma ya da bağlantılara tıklama. Direkt mesajı sil ve eğer mümkünse o numarayı engelle. 📵 2) Mailde aynı mantık geçerli; şüpheli olan hiçbir linke girme.
Bir de şifresiz bırakma! Mail hesabının ya da telefon numarana bağlı uygulamaların şifrelerini güçlü ve benzersiz yapmayı ihmal etme. Ayrıca iki faktörlü doğrulamayı da aç! 🔒
Tekrar bir şey olursa yaz, buradayım, konuşalım! 👍