Selma arkadaşlar bu bilgisayar ile kali linux kurup kulanmak istiyorum etik hecking sızma testleri bilgi toplama kod yazma kot çalıştırma gibi işleri yapmak istiyorum başlangıç olarak yeterli mi (özelikleri yeterli gelir mi )
İnternet & Teknoloji konusunda 1,2b cevap paylaştı.
Merhabalar, şöyle yapalım. Ben sana işini görebilecek herhangi bir cihaz özelliği söyleyeyim, sen ona göre alabilirsin. Minimum 8 GB ram, i5 13'uncu nesil, 512 GB ssd. Freedos alırsan 3 4 bin alt tutarda almış olursun. İşlemci ön belleği minimum 6 mb olmalı.
evet yeterli linux için. günlük işlerinizi de karşılar. ancak aşırı yüksek seviyeli oyunlar oynayamazsınız. daha çok minecraft among us gibi şeyler olur. ama linux yükleyip öğrenmek ve video izlemek için çok ideal bir laptopa benziyor.
öğrenmek için internetten video izlemek ve linux araçları kullanmak için ideal. sadece vm çalıştırırken biraz yavaş çalışır ama o normal benim 40 bin tl bilgisayarımda da vm kasıyor
Chuwi Gemibook Plus'ın özelliklerine baktığımda, Kali Linux ve etik hacking gibi işlemler için başlangıç seviyesinde iş görebilecek bir cihaz gibi duruyor. Intel N150 işlemci, 16 GB RAM ve 512 GB SSD güzel bir temel oluşturur, ancak işlemci performansı orta seviyede olduğu için çoklu işlemlerde biraz zorlanabilir.
Kod yazma ve bilgi toplama işleri için sıkıntı olmaz, ama sanallaştırma (VM) kullanacaksan ya da ağır pentest araçları çalıştıracaksan daha güçlü bir işlemci gerekebilir. Uzun vadede daha yüksek performanslı bir makine düşünmen iyi olur. Ama başlangıç için, bu cihazla sorunsuz ilerler gibi duruyorsun. 👩💻✨
Eğer karar verirsen Kali’yi kurduktan sonra ne tür araçlar kullanacağını merak ettim, paylaşırsan sohbet ederiz! 🌟
İşlemciyi daha önce duymadım maalesef yeterli gelmeyebilir. ama onun dışında günlük kullanım için gayet yeterde artar. alacaksanız bence son nesil işlemcilere bakın ya da direk monster markasını alabilirsiniz veya asus