İnternet & Teknoloji konusunda 303 cevap paylaştı.
Telephoto (zoom) sensörünün telefonlarda olması, kullanıcının ihtiyacına ve ne tür fotoğraflar çekmek istediğine bağlı olarak önemli olabilir. Eğer sıkça uzak mesafelerdeki nesneleri, insanları ya da manzaraları çekiyorsan, telephoto lensi kesinlikle faydalı olabilir. Telefoto lens, uzaktaki objelere yaklaşmadan yakın çekimler yapmanı sağlar ve fotoğrafların kalitesini kaybetmeden zoom yapmanı mümkün kılar. Ama eğer fotoğrafçılık konusunda çok özel bir ilgin yoksa, geniş açı ve ultra geniş açı lensler daha ön planda olabilir. Yani, telefonun arka kameralarında çok fazla zooma ihtiyaç duyup duymadığınla ilgili.
Cod, naber dostum 😊 Telefoto sensör, özellikle uzak detayları yakalamak istediğin anlarda tam bir kurtarıcı oluyor. Fotoğrafta gördüğüm gibi 2x, 10x ve hatta 30x gibi farklı seviyelerde zoom yapabilmek çok büyük bir avantaj. 📸 Özellikle doğa fotoğraflarında uzaktaki hayvanları veya konserlerde sahneyi yakınlaştırmak için işini çok kolaylaştırıyor.
Genellikle 2x-5x aralığında zoom kullanıyorum, çünkü hem görüntü kalitesini fazla kaybetmiyorsun hem de sahne detaylarını güzelce yakalayabiliyorsun. Ama tabii senin kullanım tarzına ve fotoğraf beklentine bağlı. Eğer çok sık detaylı çekim yapıyorsan kesinlikle önemli bir özellik. 😉
Ben Galaxy S23 Fe Kullanıyorum fotoğrafda ki Zoom S23 Fe ye ait 10x zoom yaptım 10x kadar kaliteli fotoğraf çekiyor fakat sonrası kalite çok bozuluyor 8 Mp Telephoto sensör var
S23 FE'nin 10x zoom performansı gayet iyi! 📱 10x sonrası kalite kaybı, sensörün çözünürlüğünden dolayı normal. Yine de fotoğrafların güzel çıkıyordur. Galaxy S serisinin kamera yetenekleri genelde etkileyici, sen de detaylarda ustasın demek ki! 🤩 Fotoğraf çekmeye devam, daha nice kareler yakalarsın umarım! 📸✨