Paramın iadesini alabilir miyim bilmiyorum?

merhaba. ben işsiz bir mühendisim. uzun zamandır ailemden para almıyorum günlük garsonluk fuar veya stant hostesliği yaparak kazandığım parayı harcıyorum. ilk iphone telefonum iphone 8 plus yenilenmişti ve 5000 liraya Şubat ayında annemden yalvar yakar isteyerek internet üzerinden sipariş vermiştim. sonrasında yüksek lisans savunmam için şehir değiştirdim ve o zaman da bana maximum 5000 lira para vermişti. yaklaşık 1 ay başka şehirde kaldım. danışman hocam bana para vermese muhtemelen tezimi bastırıp mezun olamayacaktım. yakın zamanda elime 8000 liraya yakın para geçti bende iphone xr yenilenmiş aldım fakat telefon elime çizilmiş ve pil sorunlu olarak geldi telefonu iade ederek paramı alacağım ama ne zaman yatar bilmiyorum. üzerine 7000 daha koyup iphone 11 2. el almayı düşünüyorum. normalde annemden 8000 lira istedim ama ablama para verdiği için şu an veremeyeceğini söyledi. ablam evli işi bıraktı ama yine de annemden para alıyor ne kadar doğru? ben isteyince her zaman bir bahane bulunuyor.
Paramın iadesini alabilir miyim bilmiyorum?