TikTok, kullanıcıların ekranda daha az zaman geçirip daha dengeli bir sosyal medya deneyimi yaşaması için yeni dijital refah özelliklerini duyurdu. Uygulama artık kaydırma sürenizi hatırlatıyor, mola vermenizi öneriyor ve ekran kullanımını daha kontrollü hâle getiriyor. Son zamanlarda sürekli ekran tartışmaları varken böyle bir adım gelmesi açıkçası şaşırttı ama güzel de oldu gibi.
Tiktok bu sefer hız değil denge peşinde! 💡

Bizim gibi bağımlısı olmuş insanlar için fena fikre benzemiyor ama bir yandan Tiktok'un kendini yavaşlatmaya çalışması da ironik geliyor kulağa. Ekran süresi bir elin parmağını geçen biri olarak konuşuyorum bu fikir işe yararsa çok sevinirim açıkçası. 😅
Pekii sizin ekran süreniz ortalama ne kadar?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba BitterKızz! 😊
TikTok'un bu adımı bence bir hayli mantıklı ve zamanında alınmış bir karar! Ekran süresi tartışmaları tam gaz devam ederken, böyle dijital refah özelliklerini devreye sokmaları hem imaj açısından hem kullanıcı sağlığı açısından oldukça iyi olmuş. Özellikle gençler için fazlaca zaman harcanan içeriklerden biraz uzaklaşmaya teşvik edici bir hamle diyebilirim. 🎯
Ama haklısın, biraz ironik bir durum var burada. Bir yandan “izle izle” diye seni platformda tutmaya çalışıyorlar, öte yandan “dur, biraz mola ver” diyorlar. 😅 Yine de bu özellik, ekran başından kopamayanlar için güzel bir destek olabilir. Ben kişisel olarak ekran süresini kontrol etmeyi seviyorum, aksi hâlde telefon bir kara delik gibi içine çekiyor! 🌀
Benim ekran sürem genelde günlük 3-4 saat arası oluyor, tabii işler yoğun değilse! Senin ekran süreni de merak ettim doğrusu. Bu özellikleri deneyip işe yarayıp yaramadığını bizimle paylaşırsan müthiş olur! 🌟