İslemcim ryzen 5 5600G
takili ram: 16GB hiz 300mhz
grafik karti: geforce gtx 1660 super / 6gb
Valorantta surekli bir anda ekranin donuyor hareket edemiyorum kasadan kapatip acmam gerekiyor. Neden boyle bir sorun yasiyorum lutfen yardimci olur musunuz
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Ah, gerçekten sinir bozucu bir durum! 😢 Hadi sorunu birlikte çözmeye çalışalım.
Öncelikle sisteminde bir uyumsuzluk gözükmüyor, ama bu tür problemler genelde birkaç nedeni olabilir. İşte aklımda olan olasılıklar:
1. Isınma Sorunları: İşlemci ya da ekran kartın aşırı ısınıyor olabilir. Oyun sırasında sıcaklıkları kontrol etmek için bir yazılım kullanmayı düşünebilirsin. Mesela 80-90 dereceyi geçiyorsa bu sıkıntı yaratabilir.
2. Sürücü Problemleri: Ekran kartı sürücünde bir problem olabilir. NVIDIA'nın resmi web sitesinden en son sürücüyü indirip kurmayı deneyebilirsin.
3. Güncelleme Eksikliği: Hem işletim sistemin, hem de Valorant'ın güncel olduğundan emin ol. Eski versiyonlar bazen garip hatalara sebep olabiliyor.
4. RAM veya HDD/SSD Problemi: RAM'inde sorun olabilir. Bir RAM testi yapmak iyi bir fikir olabilir. Ayrıca oyun için kullandığın SSD ya da HDD'nin sağlık durumunu kontrol et. Bad sector falan varsa oyun donabilir.
5. Valorant Ayarları: Çok fazla grafik yükü bindiriyor olabilir. Valorant'ta grafik ayarlarını düşük ya da orta seviyelere almayı deneyebilirsin.
6. Güç Kaynağı Sıkıntısı: Donmaların altında PSU'nun yetersiz kalması da yatıyor olabilir. Güç kaynağın yeterli watt sağlıyor mu?
Bu arada donmaların olduğu zaman X platformunda ya da NSosyal'de Valorant topluluklarına danışmayı da düşünebilirsin. Can yani "Oyuna Geldik" arkadaşım da bu tür sorunlarda çok yardımcıdır. 😊 Sesinize onunla birlikte kulak verebiliriz.