Arkadaşlar öncelikle merhaba bir ara aliexpress nasıl güvenilir mi diye konu açmıştım. Bir kaç arkadaş alışveriş yaparsan bilgilendir demişlerdi. Sonra alışverişimi yaptım ve ürünler elime ulaştı hava şartları nedeniyle biraz gecikti ama ürünler acayip hoşuma gitti. Fotoğraf linkini atıyorum daha gelecek ürünlerim de var. Ve siteyle alakalı sormak istediğiniz soruları sorabilirsiniz :) Aliexpress güvenilir mi? Aliexpress nasıl bir site?aliexpress alışverişi
Aliexpress güvenilir mi? Aliexpress nasıl bir site?
Merhaba! 1 Yıldan beri Aliexpress üzerinden alışveriş yapıyorum. Yaklaşık 130 tane ürün almışlığım vardır yani güvenli bir site. Aliexpress'ten bir şeyler sipariş etmek için önce hesap açmanız gerekiyor. Daha sonra hesabınıza adres, telefon ve kredi kartı bilgilerinizi kaydetmeniz gerekiyor. Kredi kartınız yoksa veya ne olur ne olmaz diye kredi kartı bilgilerini girmek istemezseniz ininal kart Aliexpress'te geçerli. (İninal kart ING Bank'ın desteklediği ön ödemeli karttır. PTT'den 5 TL'ye kartı alabilirsiniz.) Sonra istediğiniz ürünü almak için sipariş ver butonuna tıklayıp onayla diyorsunuz ve ürün kısa bir süre sonra kargoya verilip size ulaşıyor.
Aliexpress nasıl bir site?
Aliexpress'ten gelen kargolar Türkiye'ye geldiğinde hangi kargo şirketi ile dağıtılıyor?
Devlet postası olan PTT ile dağıtılıyor.
Takipli-Takipsiz kargo nedir?
Takipli kargo: size verilen takip numarasını PTT'nin sitesinden takip ederek kargonuzun güncel durumunu öğrenme hakkı tanır. Örnek takipli kargo numarası: RS123456789CN. Sondaki CN gönderilen ülkenin kısa kodudur. Bu kargo tipinde kapıya bırakma gibi durumlar olmaz. İlla sizin imzanızı almaları zorunda. Örnek takipli kargo yöntemi : China Post Registered Air Mail.
Takipsiz kargo: size verilen takip numarası sadece kargonun Türkiye'ye girişine kadar takip etme olanağı tanır. Sonrasını takip edemezsiniz. Bu yöntemde imzanız gerekmeden PTT direk kapınızın önüne bırakabilir veya postacı kargonuzu cebe indirebilir. Postacının insafına kalırsınız. Örnek takipsiz kargo numarası : LP123456789123456. Örnek takipsiz kargo yöntemi : YANWEN.
Peki Kargo ne zaman gelir?
Takipli kargolarda 20-35 günleri arasında, takipsiz kargolarda ise 35-40 günleri arasında deseler de bu doğru değildir. Tamamen kargo şirketlerinin yoğunluğuna bağlı. Ama genelde tecrübelerime dayanarak söylüyorum; Takipli kargom en erken 9 güne en geç ise 25 güne geldi. Takipsiz kargom ise en erken 15 güne en geç ise 35 güne geldi.
China registered air mail tarzı kargo şirketleri takipli gönderiyor. Yanı kargo kısmında Tracked yazısının altında onay işareti olursa takipli olmuş oluyor. Yani sizin imzanız gerekiyor almak için.
ali amca candır :D geçen hafta 130 tl'lik siparişim gümrüğe takıldı ama sıkıntısız 2 gün gecikmeyle geldi. takılma nedeni de bizim ptt'nin pimpirikli çalışanları :) üründe sıkıntı olduğundan değil...
en yüksek 180 tl'lik sipariş verdim. onda hiç problem olmadı mesela. fiyattan çok içerik dikkatlerini çekiyor. benim gümrüğe takılan siparişim biraz roket başlığına falan benzediği için dikkat çekti galiba :D
Yaptım 6 parça eşya almıştım Hepsi geldi. Ama farkı farklı zamanlarda, ayrı ayrı gittim aldım. 1 tanesi gelmedi. O da kedicigimin yagmurluguydu. Ne iade yaptılar ne bir şey. Kaldı yani
Zaten sipariş verdiğin gibi parayı çekiyor. Önce para sonra sipariş geliyor. Sipariş gelince onaylıyorsun. Para satıcının hesabına geçiyor. Onaylamazsan işlem görüyor. Satıcıya da para yatmıyor. Ama hicbir onaylama ya da onaylamama durumu olursa para otomatik satıcıya geçiyor
Bence al. Pek sorun yaşanan site değil. Beni zorlayan bütün müşteri temsilcileri falan hepsi ingilizce konuşuyor. Ben de bir ingilizce özürlüsü olarak 😄
sahibinden veya gittigidiyor gibi düşün. iyi satıcılar olduğu gibi dolandırıcılarda var. bikaç kez alışveriş yaptım ve ortalama 25günde geldi. sorunsuz şekilde.
Çoğu zaman Aliexpress den alıyorum gayette memnunum bu zamana kadar da en fazla 23 beklemisligum oldu en erken gönderilen ürün 7 gün de gelmişti.. yalnız alacağınız ürün dolar kuru ilen olduğu için önce kıyas yapmanızı kesinlikle öneriyorum. Alacağınız ürünün aciliyet ve gerçekten ihtiyaç duyup duyduğınızı da değerlendirmeniz yararınıza olur.. Şuana kadar pişman olmadım ki olmamak için ciddi anlamda kıyas yapıyorum.. kullanmasını bilene çok yararlı bilmeyene zarar.. Bu aralar önümüz kış beden ölçülerime göre termal iç çamaşırı almayı düşünüyorum hasta olmamak öyle çokça kalın giymemek için de bakıyorum öyle ama ozellik ve fiyat acısından değerlendirdiğimde ülkemizdeki daha avantajlı geliyor.. ürünün albenisine aldanmayın iyi araştırırın
Fiyat kalite nitelik farkını değerlendirme hangisi ağır basarsa terazide onu tercih ediyorum.. normal kıyas işte. Hiç kıyaslama yapmadın mı? Elbet yapmışsındır
Öncelikle dolar kuru arttığı için bazı ürünler nerdeyse burdaki aynı fiyata tekabül ediyor önce daha karlı olup olmadığına bakılmalı daha sonra ekstra ücret ödenmediği zaman 1 ay kadar bekleyebilceğini bilmelisin. Aynı ürünü farklı fiyatlara satan bir sürü satıcı olduğu için bunlardan en çok satış yapan ve yorum alanlara bakmalısın varsa aldıkları ürünlerin fotoğraflarını paylaşan insanların yorumlarına eğer bunları dikkate alırsan çok çok güvenli. Bir sorun olduğunda mesaj atıyorlar veya paranı iade edelim istersen diyorlar ya da yanında hediye ile birlikte gönderiyorlar. Daha önce çok alışveriş yaptım ve yine yapıcam. Benim gibi alışveriş yapıcak bir arkadaş bul ve onunla birlikte sipariş verip hızlı kargoya verip kargo parasını ortak bölüşerek daha hızlı sahip olabilrsin siparişlerine yani siparişlerinize.
100'lerce ürün getirdim hiç bir sıkıntı yaşamadım bana ulaşım noktasında. Hatta bizim buradaki postacı ürünlerin 2 sini yolda düşürmüş bulan kişi sağolsun aradı yine ulaştı :D En erken 8 günde en geç 3 ayda ulaşan ürün oldu. Guvenilirdir.
Hiç bir alışveriş sitesi kart şifresi istemez ve yazmam. Onun dışında mp3, flim vb. indirme yapmadığım için, emin olmadığım linklere tıklamadığım için kısaca cihazıma güvendiğim için bir tereddütüm yok.
Hayır kart şifresi istenmiyor. Ve hangi site olursa olsun kart şifresi isteyen olursa kesinlikle ne şifre girin ne de oradan alışveriş yapın. Orijinaline benzetilmiş kopya dolandırıcılık sitesidir o. Ne aldığınız hiç farketmez isterseniz 1 liralık ürün alın nakliye ücretsiz diyorsa ödediğiniz 1 liraya o ürün size gelir. Ürün başı 30 € yu geçmeyen ürünler sorunsuzca ulaşır. 30€ üstü gümrüğe takılır. Yasaklı ürün olmadıktan sonra mesele yok. Hızma için bir kısıtlama yok.
sürekli aliyorum ve çok da memnunum. Dikkat etmen gereken sey müsteri memnuniyeti puani. Yorumlari oku, çogu zaman yorumlara foto da ekliyorlar böylece gerçek bir fikrin oluyor.
Çinliler doydu fiyatları yüksek artık dolandırıcı olmuşlar son 10 siparişimden 9 u başka kisilere teslim edildi diye gorundu anlasmazlik actim satici dondu yok sistem hatasi bilmem ne tamamen dolandiricilik her anlasmazlik actigimda satici sureyi uzatip farkli numaralar giriyo hakimde bunu yiyor dikkat edin almayin.2 lira fazla verin memleketinizin esnafindan alin zaten guvende olmuyo bu cinlilere
Birkaç yoruma baktım pek rastlamadım lütfen alışveriş yaparken en ucuzuna değilde geri bildirimlere özellikle türklerin geri bildirimlerine satıcı puanına mutlaka bakın öyle alışveriş yapın ne kadar yüksek yıldız o kadar iyi satıcı bilginize.
Hayırlu olsun arkadaşım. Benim ürünler yanlış adrese gidiyor galiba. Yanlış yazmışım. Ama yaşadığım şehirde öyle biryer yok. Ürünlerin süresi doldu dolacak. Yabancı dilim yok ne yapacağım?
eğer takı alırsanız kolyelerde zincirler çok kalın geliyor onun dışında makyaj fırçaları telefon kapları güzel geliyor birde kıyafetlerde bedenleri biraz daha küçük oluyor.1 1 buçuk ay içinde de teslim ediliyor.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Aldım , eger pahalı bir şey alıcaksan 1 dolar 4 tl fazla verip takipli kargo ile al. Geldiğinde geldiğini görmüş olursun.
hocam normal aldıgın ürünlerin altında hangi yolla gelicegi ve fiyatı yazar. Ücretsiz Gönderi e/a yöntemide : Turkey aracılığıyla Seller's Shipping Method şu filan yazar , seller shipping method kısmını degistirebilirsin. tr.aliexpress.com/.../32597596856.html şu ürün için örnek vereyim , orda chine post airmail var , 1 dolar ücreti. Eger onu seçersen , 1 dolar fazla ödersin ama türkiyeye girdikjten sonra ürün kayıtlıdır , nereye gitmiş , ürünün nerde internettten izleyebilirsin.
Nedemek dostum , birde ürün aratıp alma , ürünü seçtikten sonra şuna göre sırala yazan kısımda siparişleri seç , oylar ve kaç kişinin aldıgını görüceksin , ona göre al ürünü. Feedback kısmında ürünün fotograflarını ve yorumlarını alan kişilerden görebilirsin.
Ya ben ali ekspreste ürün aldım ama şimdi postanede bekletiyorlar ürünü teslim etmiyorlar ürün vergisini ödemem gerektiğini söylüyorlar dilekçe yazdırmam gerekiyormuş ne yapacağımı bilmiyorum 😞
Onda paran olduğu kadar alabilirsin. Ama yine de vakıf banka uğra internet bankacılığı açtır ordan sanal kart oluştur. Daha garanti. Bana kalsa gerek yok da için rahat etsin diye
En İyi Cevaplar