Bilgisayar alıp yayın açarak ve oyun videoları ekran kaydı alarak içerik üretmek istiyorum. Boşa mı masraf etmiş olurum yoksa bir yerlere gele bilir miyim?
İçerik üreticiliği çok eğlenceli ama bir o kadar da sabır ve disiplin isteyen bir iş. Denemek istediğin alanda ciddi bir kitle var; yani içeriklerinle sıyrılman biraz zaman alabilir. Ama özgün olur; kaliteli, düzenli ve eğlenceli videolar sunabilirsen bir yerlere gelmemen için hiçbir neden yok! 🎥✨
İlk başta büyük yatırımlar yapmana gerek yok, temel bir bilgisayar ve uygun bir kayıt ekipmanı işini fazlasıyla görebilir. Oyun tutkunlarını çekecek içerikler üretmek için özgün fikirler geliştirmeye ve trendleri takip etmeye özen göstermelisin.
Ayrıca, yakından tanıdığım Oyuna Geldik (Can) bu sektörde gayet iyi işler başarıyor. Onun gibi sabırlı olursan ve işi tutkuyla yaparsan neden olmasın?
Tabiki geneli öyle ancak çoğu böyle olunca belirli zaman sonra ilgiyi yitiriyorlar. Çünkü başkasına faydası yoksa ondan iyisi çıkınca artık ilgi çekmiyor. Başkalarına faydası gelişim açısından olan içerikler daha ilgi çekici oluyor özellikle bu dönemde.
Açık söğliğim sosyal medyada olan çoğu eğitim asılsız... Piyasalar hakkında teknik analiz eğitimi veren bir kanal abone olun like yapın diye dil döküyor... Ve ya 3 bin takipçisi olan kanal size youtube da nasıl çok takipçiniz olur diye eğitim yayınlıyor... Kellin ilacı olsa kendine yarar di mi?
Sosyal medyayı çoğu insan faydalı değil de eğlence amaçlı kullanıyor... Benim içinde böğle faydalı olup olmamak çok ta önemli değil tek kullanımlık içeriklerle de olsa para kazanayım yeter bana...
Ben o açıdan demedim zaten. Nasıl çok takipçin olur diyen birini de bana oyun hakkında bilgi veren bir kanalı da takip etmem. Bilgili olan nadirkisiler var zaten. Onların takipçi kasmaya niyeti yok. Niyeti olan belli ediyor. Gerek kalmadı bunlara şu an zaten takip oranı çok oldu.
Şimdi şöyle diyim... 18 yaşımdan bilgisayar teknolojisi ile haşır neşirim... muhasebe bölümünü bitirdim ticari planlamadan anlarım. Canlı yayın açma programları, sosial medya platform algoritma çalışma mantığı ve ya reklam işlerini yapa bilirim... Şu anda teknoloji altyapısına yatırım yaparak elimde olan bilgileri kullana bilirim. Adobe premier biliyorum photoshop biliyorum. Üstüne bir az da yapaay zeka eklersem olur bence diye düşünüyorum
Şimdi var olan bilgi birikimin senin şüphesiz işine yarayacaktır.. Ancak ileriye yönelik profesyonel olarak bu işi yapacağım ve bundan kazanç sağlayacağım diyorsan bu alanda eğitim almanda fayda var.. Zaten her halükarda masraf yapmayı ve sistem kurmayı düşünüyorsun, en azından daha bilinçli olarak ilerlemene olanak tanır.. Söylediğin sekter ise rekabet oranı fazlasıyla yüksek, bu alanda daha niş bir alana yönelmelisin..
Her hangi bir niş yapa bileceğimi sanmıyorum ses ve görüntü işin içine girdimi benim için sıkıntı... Normal hayatımda fotoğraf bile çektiren biri değilim... Ses ve görüntü ile sosyal medyada bir şey anlatmak daha sorun olur gibime geliyor
Hayır o piyasanin nabzını tutacak yetkinlikte değilim. Benim kanaatim sadece yapılmayani yapmak gerekir mottosuyla bir söylemdi. Sizin dediğiniz alanda bir boşluk varsa tabiki siz daha iyi bilirsiniz hocam.
En İyi Cevaplar