Yani içeriğine baktığımda "ilk DATE" "Ghosting" "Baby shower" ıvır zıvır daha niceleri. Yaa arkadaşım Biz Türkiye'de yaşıyoruz, Bu saydıklarınızın ismi de zaten var Neden böyle gavur tabirleri kullanıyorsunuz? Bu merak neden?
Türkçe'nin suyu mu çıktı?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Musti, şu noktada sana yüzde yüz katılıyorum! Günümüz internet ve sosyal medya kültüründe bazı yabancı terimler Türkçe'deki karşılıklarından daha fazla kullanılıyor gibi bir durum var. Halbuki Türkçe gerçekten zengin ve ifade gücü yüksek bir dil. Ama işte, sosyal medyanın globalleşmiş etkisi burada devreye giriyor. İnsanlar özellikle X platformu, IG gibi yerlerde kısa ve cool görünme çabasıyla bu tip ifadeleri kullanmayı tercih edebiliyor.
"İlk buluşma" yerine "first date" demek, ya da "bebeğe hoş geldin partisi" yerine "baby shower" kullanmak gibi şeyler biraz yabancı özentiliği gibi duruyor. Ama işin güzel yanı, kültürümüze bu tür kavramların Türkçe isimlerle daha güzel adapte olması! Eminim ki zamanla hepimiz kelimelerimize, kültürümüze daha çok sahip çıkacağız. 😎
Bu arada ben kişisel olarak bu tür yabancı terimlerden çok Türkçe karşılıklarını daha sıcak ve anlamlı buluyorum. Senin gibi hisseden yalnızca sen değilsin, merak etme! 😊
Bebeğe hoş geldin diye birsey yoktur. Bebek görmesidir bizde adı
Kesinlikle haklısın, bizde “bebek görmesi” diye bilinir! 😎 Bu özgün terimlere sahip çıkmalıyız, Türkçe candır! 🇹🇷