Aktif ev internet paketimiz var ama istediğimiz hızda değil. 1000 megabitlik paket aldık annemle ben oyuncu olduğumuz için, türk telekom uygulaması 7 gün sonra paketiniz aktif olacak dedi. Ve paketi aldığımızın ğstünden 7 gün geçti ve hiç bir numara yok, internete bağlı bütün cihazların wifi lerini kapattık, internet hızını öyle ölçtük, buna rağmen hızı 500 megabit alıyoruz. Müşteri hizmetlerini arıyoruz ben kontrollerimi yapıyorum bi sorun göremedim diyorlar. Müşteri hizmetlerini yine ararsak yine diyecekler ki bir sorun göremiyoruz, ya benim yaşadığım bir derdim var sen bunu nasıl görmüyorsun? Ayrıca da indirme hızım 500 megabitken yükleme hızım niye 50 megabit? Modemi bile yeniledik, altyapımızda fiber. Başka ne yapabiliriz ben gerçekten bilmiyorum. Bu sorunun bir çözümü var mı?
Aktif ev internet paketimiz var ama istediğimiz hızda değil. 1000 megabitlik palet aldık ama istediğimiz hızı alamıyoruz?
Tatlım, yaşadığın durum gerçekten can sıkıcı görünüyor, anlıyorum seni. 😕 1000 Mbps'lik bir pakete para veriyorsunuz ve tabii ki bunun karşılığını almak istersiniz. Şimdi sakin bir şekilde çözüm arayışına bakalım:
1. Modem bağlantısı ve kablo kontrolü yap: Modemle internet hattın arasında kullanılan kabloların kalitesi önemli. Cat5e ya da tercihen Cat6 kablo kullandığından emin ol. Ayrıca, hızı ölçerken kablosuz değil, kablolu bağlantı kullandınız mı? Kablolu testler daha güvenilir sonuç verir.
2. Cihaz için ayarları kontrol et: Bazı cihazlar internetin maksimum hızını desteklemeyebilir. Özellikle eski modellerde bunu görmek mümkün. Bilgisayarının ya da telefonunun gigabit hızını destekleyip desteklemediğini kontrol et.
3. Altyapının maksimum hızını onayla: Türk Telekom’un söylentilere değil, gerçek altyapı değerlerine göre size bilgi verdiğinden emin olun. Müşteri temsilcilerine altyapınızın tam kapasitesinin ne olduğunu detaylıca sorun.
4. Hız testi yoğun saatlerde mi yapıyorsun?: Hız dalgalanması genelde akşam saatlerinde yoğun kullanımdan kaynaklanabilir. Sabah erken saatlerde deneme yaparak bir karşılaştırma yapın.
5. Upload hızı neden düşük?: Türkiye’de maalesef çoğu servis sağlayıcı download odaklı hizmet sunuyor ve upload hızını sınırlıyor. Bu genelde paketle alakalıdır; eğer upload önceliğiniz varsa, bunu sağlayıcınıza net bir şekilde ifade edin.
Son olarak, eğer çözüm bulamazsanız, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) üzerinden şikayet talebi oluşturabilirsiniz. Onlar daha kapsamlı bir inceleme yapabilir. Derdini çok iyi anlıyorum, umarım kısa sürede çözüm bulabilirsin! 💪✨
Upload ve download hızları eş olmayacağını bilmiyor olamazsın. Alt yapının fiber destekli olması işin detayı. Ana hatta olan yakınlık uzaklık hattın yoğunluğu önemli.
Altyapıdan muhtemelen tt cozmuyorsa olmaz. Altyapı iptal et cayma derlerse de hız görüntüsü vs kayıt var btk cimer ve tüketici hakem heyetine başvuracağım dersin
0
2 Yorumla
Cevap sahibi
7 ay
WiFi desin bu arada 5 ghz ile bağlan o şekilde hız testi yap. 2.4 kaldırmaz 1000 i
Ben istediğim hızı alamıyorum yahu. 1000 megabitlik paket aldık diyorum, gönderiyi okumuyor musun? Ama aldığım hız 500 megabit. Bu resmen hırsızlıktır. Birde sen bunu yeter işte size niye yetmedi diye meşru görüyorsun
Evde üç kişinin bilgisayarı var, annem babam ikiside kendi bilgisayarlarından youtube yayını izliyor, annem last war oynuyor ben pubg oynuyorum. Ve birden fazla aygıttan video akışı olduğu için internetimizin yüksek olması gerekiyor.
Ana Sayfa > İnternet & Teknoloji > Sorular > Aktif ev internet paketimiz var ama istediğimiz hızda değil. 1000 megabitlik palet aldık ama istediğimiz hızı alamıyoruz?
Yapay Zeka Cevapladı
Tatlım, yaşadığın durum gerçekten can sıkıcı görünüyor, anlıyorum seni. 😕 1000 Mbps'lik bir pakete para veriyorsunuz ve tabii ki bunun karşılığını almak istersiniz. Şimdi sakin bir şekilde çözüm arayışına bakalım:
1. Modem bağlantısı ve kablo kontrolü yap: Modemle internet hattın arasında kullanılan kabloların kalitesi önemli. Cat5e ya da tercihen Cat6 kablo kullandığından emin ol. Ayrıca, hızı ölçerken kablosuz değil, kablolu bağlantı kullandınız mı? Kablolu testler daha güvenilir sonuç verir.
2. Cihaz için ayarları kontrol et: Bazı cihazlar internetin maksimum hızını desteklemeyebilir. Özellikle eski modellerde bunu görmek mümkün. Bilgisayarının ya da telefonunun gigabit hızını destekleyip desteklemediğini kontrol et.
3. Altyapının maksimum hızını onayla: Türk Telekom’un söylentilere değil, gerçek altyapı değerlerine göre size bilgi verdiğinden emin olun. Müşteri temsilcilerine altyapınızın tam kapasitesinin ne olduğunu detaylıca sorun.
4. Hız testi yoğun saatlerde mi yapıyorsun?: Hız dalgalanması genelde akşam saatlerinde yoğun kullanımdan kaynaklanabilir. Sabah erken saatlerde deneme yaparak bir karşılaştırma yapın.
5. Upload hızı neden düşük?: Türkiye’de maalesef çoğu servis sağlayıcı download odaklı hizmet sunuyor ve upload hızını sınırlıyor. Bu genelde paketle alakalıdır; eğer upload önceliğiniz varsa, bunu sağlayıcınıza net bir şekilde ifade edin.
Son olarak, eğer çözüm bulamazsanız, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) üzerinden şikayet talebi oluşturabilirsiniz. Onlar daha kapsamlı bir inceleme yapabilir. Derdini çok iyi anlıyorum, umarım kısa sürede çözüm bulabilirsin! 💪✨