Gizli Üye(30-35)7 ayaslın da iphone kullanıcı fakirdir android kullanıcısı zengindir görüntü için maaş ile çalışan insanın iphone alması caiz deyildir fetva verelim iş odaklı takılan insan iphone ile işi olmaz bizim ülkede fakir fukara maaş ile çalışan adam iphone alınca kendini zengin zannediyor geçen bir çocuk gördüm abi yeni telefon aldım 90 k iphone diyor dedim senin neyine aç köpke abi almayalımmı herkes de var 6 taksit ile aldım lan dedim fakir köpke 6 ay çalışıp bunun taksit ödemelerini mi yapıcaksın o zamana kadar zaten yenisi çıkar sende ki değeri düşer dedim zengin neden zengin fakir neden fakir anlıyor musun dedim kös kös bakıyor :) herkes de var ona buna özen 3 kuruş kazan 5 kuruş yemenin hesabını yap sonra ekonomi kötü iyi olduğun da sanki çok iyi diler bunlar ülkeyi de eleştirir maaş fazla olsa ne olur ki bazı insanlar vardır arkadaşlar ruhları fakir para insanı zengin yapmaz para zengin kafası olan insanlara lazım alım gücü deyil paranın getirdiği köle gücü daha zevk verir kontrol gücü fakir sadece yemesi ile meşgul olur kafası o ve o yüzden bilimci felsefeciler zengin kafası fakir kafası vardır derler aptal elinden para alma yarışı kapitalizim doğa kanunlarına göre yazılmış bilgisayar kodları gibi görmesini bilene ekonomi eskiden bir kilo bira bir tutam ekmeğe çalışıyordun şimdi onun parasını eline verip ekmeği birayı sana satanlar onlar piramitcilere gel de anlat herkes yaptığını yapıp sonuç beklemek aptallık
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
7 ayapple ile android telefon farklarını açıklayım kısaca apple sadece hava görünüş basit kullanım ve ileri seviye kamerası bide procreate için alınır samsung ise her türlü işlem yapmak için alınır en basiti iphone kullanırken aylık mesela her uygulamaya para vereceğine basit bi şekilde parasız kullanırsın android telefon her anlamda appleden önde s25 var her işlemi yapıyor sadece procreate yok o yüzden sıkıntı benim için ayrıyetten ipad var kısaca apple görünüş kamera basitlikte ileri seviyede güzel rahat telefon androidde ise samsung dışı pek tercihim olmuyor oppo infinix falan ehhh fakir denebilir onlara belki
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)7 ayApple kullananlar da özenti ona bakarsan. Hangi kişi bi Apple telefonun bütün özelliklerini kullanıyor ki? Temassız ödemeyi geçenlerde birisine ben gösterdim ya haberi yok düşün işte. Ayrıca android açık kaynaklı olduğu için uygulama bulması daha kolay. Bunun da farkında değiller
20 Yorumla
- İnternet & Teknoloji konusunda 345 cevap paylaştı.
7 ayHayır, Android telefon kullananlar kesinlikle “fakir” damgası yemiyor. Bu düşünce çoğu zaman sosyal medya ve popüler kültürün yarattığı bir önyargıdan kaynaklanıyor. İnsanlar bir telefonu markasına göre yargılamak yerine, onu **ne amaçla ve nasıl kullandığına** bakmalı. Android, farklı fiyat aralıkları, özelleştirme seçenekleri ve kullanım özgürlüğü sunan bir sistemdir; bu yüzden tercih kişiseldir, maddi durumla doğrudan ilgisi yoktur. Sonuçta telefon sadece bir araçtır, değerini belirleyen şey ise kişinin karakteri, bilgi birikimi ve davranışlarıdır. Marka ya da işletim sistemi değil.
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Ah dostum, bu konu tam bir klişe iç savaşı gibi! 😅 Teknoloji dünyasındaki bu "Android vs. Apple" tartışması hiç bitmez. İnsanlar Apple'ı tasarımları, ekosistem uyumu ve havalı duruşu için seviyor olabilir. Ama Android tarafı da özgürlük sunuyor, çeşitlilik sağlıyor ve fiyat/performans oranıyla öne çıkıyor. Herkesin kendi tercihi sonuçta, ne kullandığından ziyade, kullandığın cihazın ihtiyaçlarını karşılaması önemli.
Ben şahsen teknoloji aşıkları için markadan çok, cihazların özelliklerine odaklanmanın daha anlamlı olduğunu düşünüyorum. Sonuçta kullanışlı bir cihaz, cebinde Apple logosu var diye daha iyi çalışan bir cihaza dönüşmeyecek, değil mi? ❤️🔥10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
89Cevap
7 ayBence Apple kullananlar ağır fakirdir sadece zenginmiş gibi algı vermeye çalışıyorlar bizim millet böyledir ayranları yok içmeye tahtıravanla gidiyorlar s*çmaya Apple almak için donlarına kadar borca giriyorlar faturalarını ödeyecek paraları yok ama desinler ki ali Ayşe Apple kullanıyor Android kullananların tam tersi isteseler 10 tane Apple alacak paraları yine vardır ama görgüsüz gibi davranıyorlar çok gördüm çevremde son çıkan Apple kullanıp milleten borç isteyen cebinde parası olamayan ama Android kullanıp zengin olan kişileri tecrübe konuşuyor burada
20 YorumlaKlasik insanların boş argümanlarından biri.
Antutu (Hız) ve Dxomark (Kamera) puanlarında Iphone 17 pro max'i bile sollayan çok telefon var.
Hepside android.
4 milyon antutu puanı olan Xiaomi 17 pro max, 2 milyon puanı olan ıphone 17 pro max'ten daha yavaş diyolar 🤣🤣Bunlarınki marka köleliği10 Yorumla
7 ayAsgari ücretliler 120k verip 17 pro max alırsa benim gözümde prestiji falan olmaz o ısırılmış elmanın. Çok rahat alabileceğim halde almıyorum. S25 ultra kullanıyorum, her sene bir üst modele geçerim ve çol memnunum. Ios işletim sisteminin kitleyiciliği beni çok yoruyor.
16 Yorumla- 7 ay
Androidle ne şekilde özgürsünüz? Ben 2010dan beri falan android kullanıyordum. Kendimce androidi bir çok defa jailbreakte yaptım ama elime telefonun garantisini riske atmaktan başka hiç bir şey geçmedi. İlk aldığım Apple telefon 2 3 yıl önce iphone miniydi androidden farklı hiç bir şey yok paralı olan her şey paralı reklamlı ola her şey reklamlı. Sadece çok iyi bir şekilde tüm Apple ürünleriyle haberleşiyor ve “nispeten” daha güvenli.
- 7 ay
Her uygulamayı ücretli kullanıyorum hocam apk değil. Özgürlükten kastım ücretsiz program kullanabilmek değil yani. Eski telefonlarda dediğimi yapıyordum ama s ultra serilerini kullandığımdan beri root yapmıyorum. Ios'çuysan görüşüne saygı duyarım ama burada tanımadığım biriyle karşılıklı savunup sidik yarıştıracak değilim. Dediğim gibi ios kalitesine asla lafım yok. Daha stabili kolay kolay olmayacaktır da. Ama bana kullanışı rahat gelmiyor. Tercih meselesi diyip kapatalım, iyi akşamlar.
- 7 ay
Ios kalitesi tartışılmaz bile. Ama ne bilgisayarda ne telefonda ios işletim sistemini sevmiyorum. Bizim Türk milleti işletim sistemi kalitesinden değil de fakir bile olsa alınca kendini zengin hissetmek ve hava atmak için alıyor. Çoğu hakim bile değil özelliklerine. Yoksa hakkını verenlere lafım yok tabii ki. Androidi zayıf bulanların çoğu xiaomi veya a, m serisi gibi Samsung modellerini kullanıyorlar. Aynı şekilde iphone 7 kullanıp hava atanlar biliyorum. Bir tek bizde var bu durum. Belki sevmememdeki sebeplerden biridir bile
- 7 ay
Muhtemelen alır da. O azim çok başka seviye 😄
Fakir diye yaftalayana denk gelmedim. Ama denk gelsem de umursamam her halde. Çünkü o telefon düşse ekranı bilmem kaç para, kılıfı şarj kablosu bilmem nesi artı masraf. Üzerine her hangi bir sorunda firma telefona el de koyabiliyor ve senden bir tel parası kadar isteyebiliyor. I clod şifresi sanıyorum kaybetsen pert oluyor sıfırlaya mıyorsun. Pek akıl karı gelmiyor bana iphone.
10 Yorumla
7 ayAndroid iyi ama ben fotoğraf çekmeyi sevdiğim için iphone kamerası bana daha iyi geldiği için aldım. Android daha canlı gösterirken görselleri ve bozulma yapıyor bir yerde paylaşırken, iphone renkleri daha doğal ve hoş yansıtıyor hani bir fotoğraf çekince bu iphoneden çekilmiş diye farkı anlayabiliyorsun. Ayrıca insanlar kullananlara hakaret etmiş siz iyi misiniz isteyen istediğini kullansın bir markaya bakarak insanları nasıl böyle yargılarsınız.
12 Yorumla- 7 ay
Bakabilir miyim
Ben hep androıdden yanayım ugrasamam apple falan aldım bıkez bınpısman oldum ne bilgisayardan iatediğini yükleyebilion ne istediğin her kacak uygulamayı kullanabilion tamamen sıkıntılı bı cıhaz hiç bana göre değil tek artısı aldın hemen satılıyo neymiş bu be demiştim satarken arayan soranı bıtmedı 3-4 gunde satıldı hemen
00 Yorumla
7 ayiPhone kullananların bazıları belki böyle düşünüyor olabilir ama Android kullanım veya diğer telefon kullanılanların telefona verdiği değer ya da özenti anlamında sırf şu marka telefon olsun diyerek aldığı telefon başka ihtiyaç olarak aldığı telefon başka
00 Yorumla
7 ayİdeali bir iPhone bir androiddir çünkü ikisi de gereklidir.
iPhone hangi model olduğu çok önemli değil, şu an iPhone 13 ve üstü bir iPhone varsa minimum 2 3 sene daha götürecek.
Android olarak da son çıkan güçlü Androidlerden biri makbuldür, ben şahsen infinix GT 30 pro ve üstü bir Android'e sahip olunması taraftarıyım00 YorumlaBir kaç sebep var Apple için. Öncesinde etiket. Apple ın bir etiketi var. birtakım görgüsüz buna değer veriyor.
İkinci sebep güvenlik. Apple kesinlikle nispeten daha güvenli.
Üçüncü sebepte alışkanlık. İos a alışmak. İnsan dediğin şey ayağı alıştığı yere gitmek istiyor ya onun gibi bişey.
Evet bir de androidin her marka telefona yüklenebiliyor olması. Ucuz kalitesiz telefonlarda da android var. Ama çok iyi telefonlarda da var.01 Yorumla- 7 ay
Yıllardır android kullanıyorum hiç virüs veya hack yemedim. 3 parti uygulama indirmezsen android de güvenli bence. İ
7 ayyiyecekse fakir damlası yesin arkadaş :) iphone alan herkes zengin mi, hayır tabii :) kaldı ki kamera kalitesinden, su geçirmezlik, kablosuz şarj dışında çok da farklı bir şey yok telefon modellerinde. Siz bunu hala anlayamadınız mı :) var bende son model samsung. çorba mı yapıyor, hayır :)
00 Yorumla
7 ayYok vallahi Android cihaz kullanıyorum işte fakir değilim yani kullanamayacağım telefonu birilerine hava atmak için dalmam istemem de almasını istesem alır ailem ne yapacağım ki iPhone kullanıp da millete hava atacağım diye rahat kullanamayacağım bir telefonu sıfır hava atmak için kullanmam benim kendi rahatlığım önemli
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)7 ayYıllardır android kullanıyordum ve o dönemler ben de Apple kullananlara çok fazla linçliyordum popüler kültür kölesi olduklarını söylüyordum satacak paraları var diyordun canımsın diyordun ta ki Apple telefon alana kadar şunu fark ettim ki Apple kullanana kadar biz telefon kullanmıyormuşuz ciddi şekilde telefon kullanmak ve telefonun bütün özelliklerinden avantajlarından yararlanmak istiyorsan Apple kullanmalısın thats my choice
00 Yorumlaİnternet & Teknoloji konusunda 409 cevap paylaştı. ben Android kullanıyorum ve kullandığım telefon gerek özellik gerek kullanım olarak apple den daha kaliteli alırken apple ile arasında küçük bir fiyat farkı vardı istesem onuda alırdım ama ben Android aldım Android kullananlara fakir damgası bvuranlar marka bağımlısı özenti kişiliği oturmamış kişilerdir şimdi iphone 12 kullanan biri gelip benim telefonu kötüleyecek öylemi valla o telefonu onun... sokarım
00 Yorumla
7 ayHer iPhone kullanan zengin olmadığına göre android telefon kullananlar da fakir değildir. Zenginlik ve fakirlik böyle şeyler ile ölçülmez bence... Benim düşünceme göre kullandığımız hiçbir şey amacını aşmamalı...
13 Yorumla- 7 ay
Gereksiz pahalı ve donanım fiyata göre çok zayıf
- 7 ay
Evet bana göre de gereksiz pahalı geliyor
- 7 ay
Amerika fiyatı buranın yarı fiyatı yine yüksek ve kapalı kaynak kodları dezavantaj
7 ayÇünkü bizde kalite kavramını fiyat ve markayla özdeşleştiren bir sonradan görme güruh var. Onların genel tavrı bu.
10 Yorumla- İnternet & Teknoloji konusunda 342 cevap paylaştı.
7 ayAndroid kullanıyorum kendimi bildim bileli ve iPhone'un herhangi bir özelliği para kazanması için gerekmeyen birinin iPhone almasını da çok özenti ve görmemiş buluyorum. Hele de kazıklanmasıyla hava atmaya çalışanlar…
00 Yorumla Yani yesin ne zengin görünme meraklısı bu insanlar ya ben süslü abartılı şeyleri severim ama param yok sa da gidip almam yanı ellimdeki telofonu annem verdi onundu bir telofona çok para vermek istemem açıkcası
00 Yorumla
7 ayBende samaung galaxy s25 ultra 1 tb versiyonu var simdi Apple kullanan biri benden zengin mi 😀 Apple ile samgung arasında Türkiye piyasasında artik cok fark kalmadi yurt dışında ise Apple ve samsung aynı satış fiyatinda 😀
00 Yorumlaİnternet & Teknoloji konusunda 569 cevap paylaştı. Apple aslında kamerası dışında pek güzel bir marka değil, telefon kapsamında. Çok daha iyi Android'ler var bu kapsamda. Sürekli satın alınmasının sebebiyse hava atmak, popülerlik ve alışkanlık diyebilirim buna.
00 Yorumla
7 ayKim demiş Samsung telefonları kalptedir istersn git bir bak piyasaya fiyatları uctu ayrıca iphoneden daha uzun ömürlü ve daha sağlam altına imzamı atarım aksini söyleyen fakirdir
10 YorumlaAlakası yok kazancıyla ev araba bile alamayacağını anlayan kuşak mutlu olmak İYİ hissetmek için olanı belki de olmayanı dahi harcayarak apple alabiliyor ama herkesin kendi parası kendi hesabı telefona bakıp maddi durumu anlayamazsınız bir tür popüler kültür ögesi fiyat performans olarak apple en kötülerdendir eski modelleri hep kasıyor android ise 10 yıllık olsa bile böyle kasmaz hep aynı performansta kalır neyse odur yani
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)7 ayApple alan çoğu insan sırf özenti veya popüler pazarlama stratejilerinden etkilenip alıyor. Ayranı yok içmeye koşarak gider s*çmaya misali koşa koşa alanları biliyoruz baksan ülkenin bütün bankalarından borca batmış😄
23 Yorumla- 7 ay
Sence sadece Apple kullananlar mı borca batıyor :)
Cevap sahibi7 ay@Gökberk0101 Hayır soru nasıl sorulduysa ona istinaden cevap alır🙂
- 7 ay
Haklısın :)
- İnternet & Teknoloji konusunda 1,1b cevap paylaştı.
7 ayAndroid kullanana fakir demektense elma kullanana mal demek daha mantıklı.
21 Yorumla
Soran7 ayÇok iyi dediniz 😂👏
- İnternet & Teknoloji konusunda 326 cevap paylaştı.
7 ayGönlün ve ruhun fakir olmasın hatun. Canı cehenneme paranın... Şimdiye dek iki tane akıllı telefonum oldu. İkisi de Android işlemciliydi. Ben fakir mi oluyorum şimdi?
00 Yorumla - İnternet & Teknoloji konusunda 1,4b cevap paylaştı.
7 ayAndroidde çok iyi telefonlar var neden fakirlik olsun. Ki telefon dediğimiz şeyin amacı belli. 10 binlik telfonda 100 binlik telefonda aynı işi görüyor
00 Yorumla fakirim.
umurumda da değil.
android iyidir teknolojiden anlamam da sevmem de internete giriyosa tamamdır.
02 Yorumla
Soran7 aySaçmalama android kullanan fakir olmuyor toplumun böyle düşünmeni saglamasına izin verme
7 ayS24 kullanıyorum ve o kadar kaliteli ki ihtiyacımdan fazla özellikleri bile var androidçilik candır ❤️
10 Yorumla
7 ay18 yaşında biri olarak söylüyorum kenarda çalışmadığım halde 130 ila 150 k birikimim var ve evet Samsung kullanıyorum
10 Yorumla
7 ayOysa akıllı insanlar. Böbreğini satarak, babasını dolandırarak popüler diye bir telefona aile bağlarını satmıyorlar.
13 Yorumla- 7 ay
Sakın ol
- 7 ay
@my4babapro görüşüme atlamayın o halde.
- 7 ay
Tm
7 ayAdamların g. tunde don yok taksitle iPhone alıyor.. ben zaten android kullanıcısıyım iPhone in yazılımı bana göre değil
10 Yorumla
7 ayOkulumuzun itiraf sayfasında android kullanan kızdan olmaz yazmışlardı mxnxmxm Fakirlik nedeniyle mi bilmiyorum ama alakasız bence
10 Yorumla- İnternet & Teknoloji konusunda 838 cevap paylaştı.
7 ayİnsanları böyle değerlendirenlere de ben beyinsiz olarak bakıyorum mesela.
20 Yorumla - İnternet & Teknoloji konusunda 700 cevap paylaştı.
7 ayKimin nasıl düşüneceğini umursamıyorum.6 yıllık telefon kullanıyorum alo yapıyor wp si var fotoğraf çekiyor video çekiyor. Yeter gerisi boş...
00 Yorumla
7 ayFakirim ama mutluyum, Arkadaşta 16 var, maçları benimle izliyor, benden resim çekiniyor ☺️parasiyla rezil oluyor
00 Yorumla
7 ayAlgı işidir kullandığın telefon seni statü sahibi yapmaz. Statü bilgi ve birikimdir. En büyük zenginlik bilgeliktir. Kullandığın telefon değil..
00 Yorumla
7 ayUlan Apple alanların neredeyse hepsi de 2. el alıyor. Bence 0 Android kullanmak, 2. el Apple kullanmaktan çok daha iyidir. 😁
00 Yorumla
7 ayapple daha pahalı bizim millet de boşa parayı seviyor o yüzden android kullananı fakir ilan ediyorlar (iphone kullanjyorum ama öyle değil bence)
00 YorumlaKişisel ezikliklerini eşya ile doldurmaya uğraşıyolar
01 Yorumla
Soran7 ayHahaha çok iyi dedin 😂👏
7 ayKapitalist sistemin kölesi olmuşlar İnsanlarda saçma sapan marka takıntısı var
10 Yorumla
7 ayTercih meselesi alakası yok appleye o kadar para vereceğime başka şeylerde alabilirim yani
10 Yorumla
7 ayMarkanın her şey olduğunu sanan zavallı bir zihniyet işte 🤷♀️🤷♀️
10 YorumlaElma kullanıyorum sıkıntı yok ama şu var bir rgüven hissi veriyor ama android daha kullanışlı
00 YorumlaApple kullanmayı hiç istemedim zaten android telefonumu da 8 senedir kullanıyorum hiç yeni telefon almadım lüks telefonun benim için hiçbir önemi yok
00 Yorumla
7 ayO sırada şehir içinde tuşlu telefondan mesaj yazan benim karizma 😎
00 Yorumla
7 ayüçer beşer alabilirim ama o canım yapmam o parayı vermem
00 YorumlaO zaman amerikaninda %43u fakir android kullandiklarina gore. Ne bicim bi anlayis bu
00 YorumlaGoogle Pixel cihazı olmadığını sürece android düzgün stabil çalışmaz
00 Yorumlaİnternet & Teknoloji konusunda 667 cevap paylaştı. Alakası bile yok hem Android daha iyi Apple bazı şeyler de problem çıkartıyor
00 Yorumla- İnternet & Teknoloji konusunda 363 cevap paylaştı.
7 ayNe alaka aziz yıldırım bile bu yıl iphone aldı önceden tuşlu telefon kullanıyordu
00 Yorumla
7 ayApple alanların inanki açlıktan ağzı kokuyor, karınlarını doyurmaz gider telefon alır
00 YorumlaHayır, ama marka ismi bilindiği için öyle bir algı var
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)7 ayAltımda porsche var ama samsung kullanıyorum
20 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)7 ayUmrumda ble değiller. 12 sene önce iPhone kullanmıştım. Ben telefonda bile bağlı hale gelmeyi çekemem
00 Yorumla
7 aySanırım evet ama yani seven insanlarda var Herkes apple kullanmak zorunda degil
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)7 ayAndroid var, android var işte. Ben daha galaxy a10 kullanıyorum, A56 ve xiaomi 14t ye fakir telefonu denmemeli yani.
03 Yorumla- 6 ay
14Tl tuşlu telefon bulamazsın
Cevap sahibi6 ay@Kedikedieusjsudj 14 tl mi dedim ben?
- 6 ay
Ha T
Gizli Üye(18-24)7 ayBen aplle slıyorum çünkü kullanması çok basit. Ve biraz da popüler kültür etkisi. Yurtdışında ucuz bir telefon Türkiye’de pahalı.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)7 ayİphone kullanıcılarının bence yüzde 70 i daha fakir jxjdjd yüzde 30 u harbiden zengindir hakediyordur kullanmayı 😅
00 Yorumla
7 ayiPhone kullanıcıları android kullanıcılarına fakir damgası atıyor, Android kullanıcılarıda iPhone kullanıcılarına enayi damgası atıyor. İşin içine girmeyelim çıkamayız yoksa.
10 Yorumlasadece popüler kültür köleliği şu an iphone 15 kullanan biri olarak bende sosyal medya etkisiyle aldım ama android telefonların daha iyi ve daha kullanışlı olduğunu anladım
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)7 ayGayette zenginim, s24 kullanıyorum çokta memnunum. Herkeste olan bişey dikatimi çekmez zaten.
00 Yorumla- Devamını Gör (90)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat