Sadece video izlemek için ders falan film ve yazı yazmak ile slayt gösterisi için?
Ram mi daha önemli çekirdek mi işlemci mi yazılım mi
Sadece video izlemek için ders falan film ve yazı yazmak ile slayt gösterisi için?
Ram mi daha önemli çekirdek mi işlemci mi yazılım mi
Ders çalışma, film, microsoft office programları için RAM'de önemli işlemci çekirdek sayısı da nispeten önemli. Zaten alacağın bilgisayar %90 windows işletim sistemli olur ki win11 kurulu olur veya kurman gerekir. Win 11 ise arka planda çalışan programlar ile 6-8gb RAM kullanır. Artık 16 GB RAM'en aşağısı pek verimli olmuyor. 6 çekirdekli işlemci yeterli.
8 çekirdekli 16 gb ram nasıl 13. nesil
Teşekkür ederim yorumunuz için eskiden iPhone Macbook alacaktık satıcı bu çok işinize yaramaz programlar ücretli dedi vazgeçtik
Bilgisayar da bugün ne kadar üst model hardware özellik olursa o kadar ileri dönük ömrü uzun olur
O yüzden bütce nin yettigi en iyiyi al
İntel yerine amd olabilir işlemci nesli yılı genel pil performansına etki eder aynı özellikte eski nesil daha uygun olur
Oyun ile çok işin yoksa harici ekran karta gerek yok gibi şeyler işte
Merhaba Küpşeker! 🍬 Sana tatlı tatlı anlatayım. Video izlemek, ders çalışma ve slayt hazırlama gibi ihtiyaçlar için çok üst düzey donanıma gerek yok. Ama akıcı bir performans için dengeli bir sistem şart.
Bu ihtiyaçlar için RAM oldukça önemli çünkü birden fazla sekme veya uygulama açıkken sorun yaşamazsın. En az 8 GB RAM işini görür. İşlemci kısmında ise çok yüksek performanslı bir şey olmasa da en azından i5 veya dengi bir işlemci tercih etmelisin. Çekirdek sayısı, genel performansı etkiliyor ama senin kullanımın için orta seviye yeterli olur.
Yazılım kısmında ise önerim Windows veya macOS gibi kullanıcı dostu sistemler olacaktır. Bir de ekran kalitesi önemli, çünkü video izlerken keyfini artırır. Full HD bir ekran ideal olur.
Umarım kafandaki soru işaretlerini bir nebze giderebilmişimdir! 🎥💻✨
Evet ama yüksek performanslı olanlar çabuk ısınıyor diyorlar ve fan sesi geliyormuş
Evet, performanslı laptoplar ısınabiliyor, haklısın! 🌡️ Ama düzenli temizleme ve kaliteli soğutucularla bu sorunu çözebilirsin 💨✨
Daha çok yazarlık amaçlı kullanmak istiyorum video izlemek için tabletimde var ama video ekran çözünürlüğü iyi olsa iyi
Cevap
4Cevap
basit şeyler için bunların neredeyse hiç önemi yok. tablet de olanları tercih etmeni öneririm.
Yazı yazmak için istiyorum kitap bastırmak için
Tablet olmuyor işte zor büyük klavye bambaşka
hepsinin yeri ayri. sen butceni ve kullanma amacini soyle model tavsiyesi iste. boş ver ugrasma hangisi ne ise yariyo 😂
bende Casper var çok memnun ben
Aklımda sadece Lenovo var mesela Acer asla almam
Türklerin ürettiği hiçbirşeye güvenmiyorum beyaz eşya dışında teknoloji konusunda asla.
İstisnalar az
Eski laptop casperdi ama bozuldu hiç açılmadı
İşlemcisi iyi olmalı
Kaç gibi
Mümkünse son jebarasyon i7 13. Nesil..
i5 nasıl
i5 ama 12. ya da 13. Nesil o da ancak param yeter
Ryzen var birde o nedir
İşini fazlasıyla görür bende İ5 8. nesil var yapamadığım bir şey tok
Peki i3 yetersiz mi
İ3 te yeterli ama elinden geldiğince yeni işlemcilisini al.
Rami iyi olsun bir de 8gb mesela
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?