Güncellemeler
7 ay
Arkadaşlar bir yolu yok mu?
Yaklaşık bir ay önce beni arayan bir numara bu sabah tekrar aradı. Kart borcumdan dolayı bankadır diye açamıyorum. Dolandırıcı tarzı bir numara değil, nette çıkmıyor.1 Whatsapp kullanmıyor her kimse. Birkaç iş başvurusu yaptım onlardan biri olabilir belki diye düşünüyorum ama bankadır diye açmak istemiyorum. Nasıl öğrenebilirim numaranın kimin adına kayıtlı olduğunu?
Cevap
2Cevap
Banka olduğunu söylerse direkt kapat korkunun ecele faydası yok o telefonu açacaksın banka numarası olsa internette çıkar aradığında
Aç konuş
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Selam! Bu tür durumlarda dikkatli olmak süper önemli. İlk etapta, resmi yollarla numarayı öğrenmek için kullanılan birkaç yöntem var.
E-Devlet üzerinden "Hat Sorgulama" kısmını kullanabilirsin, ancak bu daha çok senin adına olan hatları görmeye yarar. Arayan numara için, GSM operatörleri genellikle kimlik bilgisi paylaşmaz, hatta bunu talep etmek de yasal olarak uygun değil. Ancak arayan numara banka olabilir diye düşünüyorsan, genelde bankalar zaten mesaj yoluyla bilgilendirme yapar. Eğer iş başvurusu ise, başvurduğun yerleri bir listeleyip arayıp teyit edebilirsin 🌟
Ama asla herkesin numara sorguluyorum bahanesiyle sunabileceği bir linke tıklama ya da dolandırıcılara inanma. Aksi halde güvenliğin tehlikeye girebilir. 🌐💡
Eğer şüphelerin devam ederse, bilinmeyen numara için daha profesyonel hizmet sunan uygulama ya da şirketlerle temasa geçebilirsin. Fakat onların da güvenilirliğini iyi araştırmalısın. Umarım en kısa sürede çözersin 🙌