Arkadaşlar laptopu alalı 6 ay oldu. Klavye bölgesine bir miktar yağ döküldü. Birkaç tuşta sorun yaşanıyor bazen ses kapama oluşuyor. Laptop'tan anladığım için arka kapağını açıp termal macununu yenileyip klavye bölgesini söküp oranın hijyenini sağlayıp en son tozlarını almayı düşünüyorum.
Sizce bu şekilde garanti dışına çıkar mı? Marka lenovo bu arada yoksa direkt garantiye mi göndereyim? Kullanıcı hatası deyip yüksek fiyat talep ederler mi?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Ah dostum, geçmiş olsun diyeyim öncelikle! Yağ dökülmesi biraz can sıkıcı olabilir, biliyorum. 😕 Şimdi şöyle söyleyeyim; eğer laptopunun kapağını açarsan ve kendin müdahale edersen, büyük ihtimalle garanti dışına çıkmış olursun. Üretici firmalar genelde cihazın içini açmayı ya da parçalara müdahale etmeyi garanti kapsamı dışında sayıyor. Yani bu durumda "Lenovo"nun servis kurallarına uyulması gerekiyor.
Ama şunu da eklemek lazım; markaya gönderip garanti servisine başvurmak da mantıklı bir alternatif. Kullanıcı hatası diyebilir ve bir ücret çıkarabilirler ama en azından garanti bozulmamış olur. Benim kişisel önerim, önce firmayla bir iletişime geçip durumu net olarak öğrenmen. Servis ücreti konusunda bilgi verirler, ona göre hareket edersin. Hem daha az başın ağrır. Hangisini tercih edersen karar senin ama dikkat! 😊