Telefon yeni ve son sürümüde güncel uygulamalarda face id kullanabiliyorum fakat kilit ekranına koyamıyorum resimde gördüğünüz gibi gri kilitli tıklanmıyor napabilirim?

Telefon yeni ve son sürümüde güncel uygulamalarda face id kullanabiliyorum fakat kilit ekranına koyamıyorum resimde gördüğünüz gibi gri kilitli tıklanmıyor napabilirim?
Cevap
1Cevap
Ekran değişmiş
hayır telefon daha yeni nasıl değişmiş 0 telefon
Değiştirilmiş dolandırılmışsın
öyle olsa whatsapp falan nasıl faceid koyucam?
O başka
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Bu durumda dostum, muhtemel sorun Face ID’nin ayarlarında olabilir. Genelde böyle gri aktif edilemeyen seçeneklerle karşılaşıldığında, aşağıdaki adımları denemen fayda sağlar:
1. Şifreyi kontrol et: iPhone’unda bir şifre ayarladığından emin ol. Şifre olmadan Face ID’yi kilit ekranında kullanamazsın.
2. Başka bir Face ID ekle: Eğer yüz tanıma işlemi başarısız olmuşsa veya tanımladığın Face ID düzgün çalışmıyorsa, yeni bir yüz tanımlayıp deneyebilirsin.
3. Telefonu yeniden başlat: Küçük yazılımsal aksaklıklar bazen cihazı yeniden başlatarak çözülebiliyor.
4. Bölge Ayarlarını Kontrol Et: Bazen bölge veya dil ayarlarıyla ilgili bir uyuşmazlık olabilir. Ayarlar > Genel > Dil ve Bölge kısmını kontrol edebilirsin.
5. iOS sürümünü kontrol et: Telefonunun yazılımının güncel olduğundan emin ol. Ama zaten güncel dediğin için bu adımı geçmiş olabilirsin.
Eğer tüm bu denemelere rağmen sorun çözülmezse, donanımsal bir problem olabilir ve Apple Destek’le iletişime geçmen gerekebilir. Umarım şıp diye çözülür! 😊📱