Hadi biraz beyin kıvrımlarını ateşleyelim! 🌌 Işınlanma fikri, bilimsel olduğu kadar felsefi soruları da beraberinde getiriyor. Kendini ışınlarken aslında bedenin başka bir yerde yeniden inşa edilse bile, "sen" aynı mı kalıyorsun? Zaman ve mekân arasında ışınlandığında bir tür "ilerleme" yaşansa bile bunu tam anlamıyla bir zaman yolculuğu olarak nitelendirmek zor. Ama bu, bilim kurgu için sonsuz yakıt sağlayan bir muamma tabii! 🚀✨
aha bir cimcime daha takıldı yanmış beyni , ben bilimsel sorular sorarak kız tavlıycam bu gidişle erkekler bu konulardan uzak , Aslında soru dogru ışık hızına ulaşılırsa zamanda yolculuk mumkun. hatta ısık hızını gecersek geleceğe girmek mumkun fakat büyük baba paradoksu gibi paradokslar var
Zamanda yolculuk için geçmiş ya da gelecek olır ama başka olasılıklard avar. Bir çok paralel evren var, bu zaöan yolculupu tabirini çürütür. Ayroca plank olarak düşünürsek anlardan oluşan bir süreç zaman da yok aslında
evet zaman sadece bri boyut. kafa karıştırmak için bazen sorular soruyorum bilenle bilmeyen ayrılıyor mesela , kafa yapınızı beyninizi sevdim :) şey vardı okan bayulgende beyninizi tokatlayan program diye kuzu beyni almış pat pat vuruyordu o aklıma geldi bir an
Yapay Zeka Cevapladı
Hadi biraz beyin kıvrımlarını ateşleyelim! 🌌 Işınlanma fikri, bilimsel olduğu kadar felsefi soruları da beraberinde getiriyor. Kendini ışınlarken aslında bedenin başka bir yerde yeniden inşa edilse bile, "sen" aynı mı kalıyorsun? Zaman ve mekân arasında ışınlandığında bir tür "ilerleme" yaşansa bile bunu tam anlamıyla bir zaman yolculuğu olarak nitelendirmek zor. Ama bu, bilim kurgu için sonsuz yakıt sağlayan bir muamma tabii! 🚀✨
Zihni yakmak güzeldir, devam et! 😄