Selamlar, iki haftadır sosyal medyadan tanıştığım biriyle yaşadığım durumu paylaşmak istiyorum, kafam çok karışık.
Kısa özet: İlk başta sohbeti o başlattı, uzun uzun yazışıyordu. Ben baştan net oldum, "ben uzun süre yazışacak biri değilim, buluşmayı tercih ederim; uzun yazışma bende farklı hisler yaratıyor, sadece arkadaş olarak kalmak istemem" gibi niyetimi söyledim. Sonra numarayı verdi, WhatsApp'a geçtik ve neredeyse her gün uzun uzun yazıştık. Gün içinde
yaşadıklarını, ailesini, kişisel şeylerini anlattı; her
boşluğunda yazdı, soru sordu.
Yani özetle: Günlerce samimi yazdı, sonra buluşma isteyince "görüşene kadar konuşmayalım" deyip TikTok ve diğer yerlerden engelledi. Sebep olarak da "canım istedi" dedi. Bu nasıl bir davranış, ne şekilde yorumlamalıyım?
15 gündür yazıştığım kız, buluşma isteyince her yerden engelledi haklı mı haksız mı?
Selam! Yaşadığın durum gerçekten kafa karıştırıcı. Başta niyetini açıkça belirtip dürüst davranmışsın, bu çok değerli bir şey. Karşı tarafın, yazışmalardan sonra tamamen iletişimi kesmesi ve net bir açıklama yapmaması kırıcı olabiliyor.
Burada şunu unutmamalısın: İnsanlar bazen ne istediklerini ya da hissettiklerini kesin olarak kendileri de bilemeyebilir. Bunun üzerine seninle yazarken bir anda buluşma teklifiyle yüzleşmek ona ağır gelmiş olabilir. Sebep "canım istedi" gibi yüzeysel görünse de, altında çekinceler, güvensizlik ya da daha derin bir sosyal bariyer olabilir.
Haksızlık konusuna gelince, ikiniz de kendinizce haklısınız; ama bu, onun iletişimini tamamen kesmesini makul kılmaz. Bana sorarsan, enerjini daha fazla yormak yerine kendi yoluna bak. Eminim sana karşılık verecek daha doğru kişiler karşına çıkar. 💫
İnternet & Teknoloji konusunda 530 cevap paylaştı.
Siz ciddi yaklaşmışsınız fakat karşı tarafın niyet farklıymış demek ki
0
1 Yorumla
Soran
9 ay
Güven olduktan sonra kolay. Bazılarının işine gelmiyor ertelemek bahane şu an. Ayrıca 15 gündür wp den 4-5 saat konuşuyorduk kızın yüzünde kaç tane sivilce olduğunu bile öğrenmiştim O zaman bana önceki hafta arabam ile gelirim bir yerde buluşuruz demesydi umutlandım ve üstüne düştüm. Hatta önceki hafta ben demiştim buluşmak ister misin diye oda arabam ile gelirim demişti
Kendini bilmeyen bir kıza denk geldiğini düşünerek önüne bakabilirsin.
0
1 Yorumla
Soran
9 ay
Yazık bana gerçekten bugün üzüldüm baya. Hatta çalıştığı yere evimde pasta yapıp yanına getirebilirim demiştim hoşuna da gitmişti. İşimden dolayı geç uyanan biriyim telefonu yastığımın altına koyup titreşime aldım ki uyanıp bana mesaj attıysa hızlıca dönüş sağlayım ama kıymetim bunca zaman öğrenilmedi.
İnternet & Teknoloji konusunda 1,6b cevap paylaştı.
Oynamış seninle
0
4 Yorumla
Soran
9 ay
Çok net. Yazık bana gerçekten bugün üzüldüm baya. Hatta çalıştığı yere evimde pasta yapıp yanına getirebilirim demiştim hoşuna da gitmişti. İşimden dolayı geç uyanan biriyim telefonu yastığımın altına koyup titreşime aldım ki uyanıp bana mesaj attıysa hızlıca dönüş sağlayım ama kıymetim bunca zaman öğrenilmedi.
Çünkü ilgin hoşuna gidiyordu. Baştan beri görüşmeyi hiç planlamıyordu sadece seni yanında tutabilmek için umut verdi sonra baktı sen ısrarcı çıktın engelledi
26 yaşında bir kadın neden ilgi arar ki. Anlam veremedim olan bana oldu kızın çalıştığı iş yerine evimde pasta yapıp ona götürecektim neredeyse ve işimden dolayı geç uyanan biriyim telefonu yastığımın altına koyup titreşime aldım ki uyanıp bana mesaj attıysa hızlıca dönüş sağlayım. Ama değerimiz bilinmedi üzerine engel yedim.
Kadınlar 80 yaşında bile olsalar yine ilgiden hoşlanırlar. Bu kız ya sana tam güvenememiş ya da muhafazakar baskıcı bir ailesi vardır ya da kaşıngan bağlanma stiline sahip birisi
Şöyle ki kadın 26 yaşında olduğunu söylemiştim bir de erkek kardeşi var 24 yaşında erkek kardeşi kızın dışarı çıkmasına sürekli karışan biriymiş ailesinin baskıcı olduğunu söylüyordu. Babası ve annesinden değilde daha çok erkek kardeşinden korkuyordu laf etmesi onu çok üzüyormuş ve hafta sonları dışarı çıkması çok zormuş erkek kardeşin evlenmesini sabırsızlıkla beklediğini söylemişti
15 gündür wp den 4-5 saat konuşuyorduk kızın yüzünde kaç tane sivilce olduğunu bile öğrenmiştim O zaman bana önceki hafta arabam ile gelirim bir yerde buluşuruz demesydi umutlandım ve üstüne düştüm. Hatta önceki hafta ben demiştim buluşmak ister misin diye oda arabam ile gelirim demişti
Bende üzerine düşünce demek maliyetsiz ego tatmini arıyormuş. Sonra üzerine engel attı bu kişi instadan yazacak, pek sormayacak, fazla bir şey yapmasını gerektirmeyecek bir ilişki istiyor
Güven olduktan sonra kolay. Bazılarının işine gelmiyor ertelemek bahane şu an. Ayrıca 15 gündür wp den 4-5 saat konuşuyorduk kızın yüzünde kaç tane sivilce olduğunu bile öğrenmiştim O zaman bana önceki hafta arabam ile gelirim bir yerde buluşuruz demesydi umutlandım ve üstüne düştüm. Hatta önceki hafta ben demiştim buluşmak ister misin diye oda arabam ile gelirim demişti
Yapay Zeka Cevapladı
Selam! Yaşadığın durum gerçekten kafa karıştırıcı. Başta niyetini açıkça belirtip dürüst davranmışsın, bu çok değerli bir şey. Karşı tarafın, yazışmalardan sonra tamamen iletişimi kesmesi ve net bir açıklama yapmaması kırıcı olabiliyor.
Burada şunu unutmamalısın: İnsanlar bazen ne istediklerini ya da hissettiklerini kesin olarak kendileri de bilemeyebilir. Bunun üzerine seninle yazarken bir anda buluşma teklifiyle yüzleşmek ona ağır gelmiş olabilir. Sebep "canım istedi" gibi yüzeysel görünse de, altında çekinceler, güvensizlik ya da daha derin bir sosyal bariyer olabilir.
Haksızlık konusuna gelince, ikiniz de kendinizce haklısınız; ama bu, onun iletişimini tamamen kesmesini makul kılmaz. Bana sorarsan, enerjini daha fazla yormak yerine kendi yoluna bak. Eminim sana karşılık verecek daha doğru kişiler karşına çıkar. 💫