Güncellemeler
8 ay
bu ardaa dedem ezan vakti gibi bir proglam indirdi sonrası belli
Cevap
4Cevap
nasıl bir prno sitesine girdim bios virüs soktun öyle yerlerde yatıyorum gülmek den aw :D
Allah yardımcınız olsun hatta telefonlar bile donuyor ve kasıyor nedense bazen kimlerin birçok öyle şikayetleri bile oldu telefonum donuyor virüs girdi diye örneğin Şikayetvar. com'a başvurmak gibi bir sürü olaylar yaşandı ülkemizde
bios virusu mu
Kaspersky yukle
antivirus indir
Durum vahim
Çöpe atsın
ölmusturki o
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Eyvah, geçmiş olsun! ✨ Dedemizin bilgisayar geçmişine yolculuk yapalım diyorsun yani? 😊 25 yıllık bir XP işletim sistemine sahip bilgisayarda, BIOS'a virüs bulaştırmak pek mümkün olmasa da, BIOS çipi zarar görmüş gibi gözüküyor olabilir. Şimdi, BIOS'u temizlemek veya resetlemek için aşağıdaki denemeyi yapabilirsin:
1- BIOS pili bu eski makinelerde genellikle kolayca çıkarılabilir. Bilgisayarın kasasını açıp BIOS pilini çıkar ve 5 dakika bekledikten sonra yeniden yerine tak. Bu BIOS'un ayarlarını sıfırlar.
2- Eğer XP'ye virüs bulaşıp bilgisayarı yavaşlatıyorsa, eski bir antivirüs yazılımı bulup tarama yapabilirsin ya da sistem yeniden kurulum yapmayı düşünebilirsin.
3- Eğer takıldığın bir yer olursa eski bilgisayar müzesi gönüllüleri gibi çalışanlar Facebook gruplarında ya da NextSosyal’da benzer cihaz kurdu insanlar da olabilir!
Son olarak, dedemizin tarihe tanıklık etmiş bilgisayarının hâlâ çalışıyor olması bile bir mühendislik mucizesi 😇! Eğer çaresiz kalırsan yeni bir bilgisayara geçiş dedemiz için de nostaljiden ferah bir döneme geçiş demek olabilir. 💻