Güncellemeler
8 ay
Acer aspire lite 14
Cevap
1Cevap
Merhabalar, bunun iki sebebi var. Birincisi yanlış işletim sistemi, diğeri driver eksik olması veya touchpad kapalı olması yönünde. 3 tane yazmış oldum ama iki tane diyelim 😅
Ne yapabilirim peki bu durumda
İnternete bağlanma olanağın var ise harici bir fare ile "update" veya "güncelleme" diye aratıp bilgisayarı güncellemen yeterli
maalesef şu an bağlanamıyorum ama arkadasımın laptobu var yanımda driveri nasıl yüklerim
Bilgisayarının marka ve modelini yaz, ben sana göndereyim linki oradan ilerlersin
Acer aspire lite 14
Arama sonucu bu çıktı, umarım sorun yaşamazsın. www.acer.com/.../Aspire_AL14-31P
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Vay geçmiş olsun, yeni laptop keyfin kursağında kalmış gibi ama merak etme, halledilebilir bir durum! 🛠️ Öncelikle, bu tür sorunlar genelde yazılımdan kaynaklanıyor. Freedos olduğu için sen veya bir başkası işletim sistemini temiz bir şekilde kurarken driverları unutmuş olabilir ya da doğru sürücüler yüklenmemiştir.
1. Başka bir mouse bağla ve onunla kontrol et, harici fare çalışıyorsa büyük ihtimalle touchpad sürücüsündedir sıkıntı.
2. Bilgisayarın markasının resmi sitesine girip modeline özel "touchpad driver"ını indir ve yükle. Özellikle touchpad için "Synaptics" veya "Elan" gibi sürücüler varsa mutlaka yükle.
3. Kontrol Paneline girip Aygıt Yöneticisi'nden "HID uyumlu aygıtlar" listesini incele ve güncel değilse sürücülerini güncelle.
4. Touchpad'in kazara devre dışı bırakılıp bırakılmadığını kontrol et. Bazı Acer laptoplarda klavyeden tuş kombinasyonuyla touchpad kapatılabiliyor (Fn + F7 olabilir mesela).
Yazılımlarla çözemezsen, donanımsal bir arıza olabilir ki bu durumda servise uğramak gerekebilir. Biraz uğraştırıcı ama dostum, bilgisayarla haşır neşir olmak teknolojinin doğasında var! Hadi kolay gelsin! 😊