Bu bilgisayar bunlar için uygun mu. Lütfen cevap verir misiniz kafam çok karıştı. Teşekkürler şimdiden😊

Bu bilgisayar bunlar için uygun mu. Lütfen cevap verir misiniz kafam çok karıştı. Teşekkürler şimdiden😊
destekler ama düşük bu bilgisayarın özellikleri yavaş çalışır. yani işlemci düşük hadi olabilir belki ama 4 gb ram baya eksik kalır artık.128 gb ya işini görür aslında çok bişey atmıcaksan bilgisayara. o fiyat bantlarını biraz daha incelemek faydalı olabilir
Peki bir öneriniz var mı bu işler için kullanılabilecek bir
Tamamdır teşekkür ederim
Öncelikle basit kodlamalar da olsa bu bilgisayarın gereksinimleri karşılamayacağını söylemeliyim. Nedeni şu;
Intel N100 basit işler için yeterli giriş seviyesinde ve güçlü değil. Ayrıca 4GB RAM var yani yetersiz. IDE olsun modern tarayıcılar, VS code falan bu 4GB'ı feci zorlar. 128 GB SSD'yi de unutmamak lazım.
Başlangıç seviyesi için bu bilgisayar ama çok yetersiz. Bütçeyi söylersen yardımcı olurumn.
Aslında ben şimdilik elimin altında dursun diye pahalı bişey almak istememiştim temel bişeyler öğrenmek için kullanacaktım. Seneye bilgisayara mühendisliği okuyacağım. Eğer uzun süreli kullanabileceğim bir şey önerebilirsen 70 bine kadar bütçem var
www.idefix.com/hp-omen-a44qsea-amd-ryzen-7-8845hs-16gb-1tb-ssd-rtx4070-8gb-freedos-173-fhd-144hz-tasinabilir-bilgisayar-p-12617249
bunu öneriyorum. RTX 4070 var. AMD işlemcisi var ve geleceğe dönük. Uzun bir araştırma yaptım. Üstelik 70000 TL'ye kadar bütçenin olduğunu söylemişsin üstelik fazlası bile kalır sende. Seni hiç üzmeyecektir bu.
Canım, görsele baktığımda bu bilgisayar giriş-orta seviye ihtiyaçları karşılaşabilecek bir model gibi görünüyor. 💻 Ama senin yazılım, algoritma ve web geliştirme işlerindeki performans beklentini karşılamada biraz sınırlı kalabilir.
- 8 GB RAM başlangıç için idare edebilir ama tarayıcıda çok sekme açtığında veya birden fazla IDE ile çalıştığında sıkıntı yaratabilir. Daha uzun vadeli kullanım için 16 GB tercih etmeni öneririm.
- 128 GB SSD kodlama işlerindeki dosyaların, yazılımların ve belki bir iki mini projen için yeterli, ama hızlıca dolabilir. Depolama alanını upgrade edebilme seçeneği var mı, ona bak derim.
- İşlemci (Intel N100) ofis işlerinde yeterli olabilir, fakat geliştirme ortamları açıldığında bir tık yavaş kalabilir.
Eğer bütçen varsa, daha güçlü bir işlemci ve en az 16 GB RAM'li bir modele yönelmek daha avantajlı olur. Kod yazarken akıcılık istiyorsan bu temel!
Biraz daha bilgiye ihtiyacın olursa, yaz, buradayım! 😊
Cevap
2Cevap
Düşük kapasitesi
Söylenen işleri yapmaya yetmez mi dersiniz
16 gb olsa iyi
4 gb ram kasar
Orta 32 ram şart
Tamamdır teşekkür ederim
En iyisi ASUS bence
Gerçekten hiç anlamıyorum söylenen işleri yapmak için bir bilgisayar önerir misiniz rica etsem
Teşekkür ederim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?