Güncellemeler
9 ay
yanlış sitede mi sordum bu soruyu 😂
Güncellemeler
9 ay
boş sorulara onlarca yorum geliyorken bu kadar değerli konular konuşmaya bile yanaşılmıyor. dünya apayarı bir devirde biz apayrı
Çin ve Amerika'da ciddi oranda geliştiler, ev robotlarını satın alıp evinde kullanıyorlar artık. Bu alan beni aşırı heyecanlandıryor ve yakında gelişip de her yerde olmalarını görmek isterim. Taksi şoförü olarak, psikolog olarak, avukat olarak, garson olarak her alanda var olmaları bence Max beş/on sene alır 😍
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
yapay zeka insanı insan yapan işlerden alırsa biz ne yapacağız onu kara kara düşünmen gerekiyor. Garsonluk, inşaat işçiliği, çöpçülük, kasiyerlik ve mağaza görevlileri olarak hayatımıza katkıda bulunmaları gerekiyor. Hayatımızı bizden almaları değil.
yani ben şuna bakarım, bir takisici bir garon bir kurye olarak insanla muhatap olmak istemem, naz çekiyoruz bazen. robotları tercih ederim. çoğu alanda çalışabilirler ve daha eşit muamele görürsün, ne kazık yersin ne bir kasiyerin tribini çekersin mesela
avukat falan diyorsun abla. Biz ne yapacağız awq?
bilemeyiz orasını. bildiğim tek şey avukatlıktan psikogluga her alanda çok daha güvenilir olurlar.
şuanki modellerimiz o kadar yeterli değil, gpt 4o ve open ai modelleri zaten kullanıcıyı aklama ve yağlama üzerinde ustalar. Kolaylıkla manipüle edilebilecek bir sistem. Kuralları kimin belirlediği çok önemli. Önümüzde hukuk alanında daha stabil olduklarını gösteren büyük veriler yok.
ABD ve Çin'de çok ciddi gelişmeler var. Türkiye ne zaman o kadar gelişir bilemem ama oralarda gelişip üzerine sistem kurulunca buralara da otomatik yayılacak. chatGPT'den daha gelişmiş versiyonlar var halka açık olmayan. sonuçta yeni bir dönem geliyor. şahsi olarka üzerine yatırım yaptıgım bir alan. ben insanlar ilgi gösterdikce daha da gelişecekler ki dünya genelindeki yatırımlarn çogu bu alana kaydı
kork diyorum, insani değerin çalkalanabilir
😂 bence burada ciddi ayrışıyoruz. gelişime kucak açan kitleden olmak lazım. kendi adıma diyorum. insan ilişkileri zaten güvensizliktem başka bir şey kazandırmadı toplumlara. robotların iş kollarında baskın olduybir toplum çok daha refah olacaktır. ve sistem dünyaya yayıldığı an ciddi bir şekilde tutulur. chatGPT nasıl tutulduysa.
gelişimi destekliyorum ama kör gelişimi asla. Yine de kork, yapay zeka evrensel bir kural bütünlüğüne göre öncüllenmezse olacaklar hiç iç açıcı değil.
benim korkacak bir şeyim yok şahsen.. hatta bu alanı yakından takip edip, destekliyorum.
gerçekten yakından takip ettiğine emin miyiz abla pahsodıheoıwlfjksopşlsfkldşWLEFJDSKLFHWOIEJKLF
eminim kardeşcik, sen kendi korkularını herkes yaşar sanıyorsun.
postmodern dünyanın gevşekçe korkusuzluğunu savunan aydın tipli sözde kalkınmacı yalakalarından ibaretsiniz ve teknolojinin siyasim ve idari kullanımının gerekli kontroller ve sözleşmeler olmadan hak ve hukuk ihlali yapabileceğini göremiyorsunuz. Hala elimizde bir kararname ve denetleme olmadığı sürece gerçekleşecek radikal değişimler kuşakları hem ekonomik hem de sosyokültürel bir şokta bırakabilir. Sözüm o ki, okuyup da bilememek var. Tıpkı sizin gibi, söze aydın hanımefendi
anladığım kadarıyla kendi geleceğinle ilgili aşırı endişelisin ve bizim bu sistemi desteklememiz bile seni korkutmaya yetiyor. bak mesela sen? avukat mı olacaksın? senin gibi birinden medet umanların vay haline. avukat olacaksın ama baskalarının görüşleri karşısnda bile deliye dönüp hakaret edebiliyorsun. evet sizin gibiler korksa da o sistem dünyada egemen olacak en hızlı şekilde. hatta uzmanı olduğum alana dayanarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki şu an yaşadığımız dünya genelindeki tüm savaşların ve yaratılan ekonomik sorunların amacı yeni sisteme giden yolda adım adım ilerlemek.
aynen abla, kesinlikle tir tir titriyorum. Retorik ve ironiyi sözlükten teyit mi etsen? Pratik bazlı anlamada sıkıntın var sanırım. ne kadar da optimistsin? kodomanlar sizi yeterince rahatsız etmedi sanırım. asıl olguculuk otoriteye güveni sorgulattırmalı, eğer bu gelişimlerin iş bazlı adaptasyondaki sıkıntılarını tahmin edemiyorsan uzmanlığını sorgula bence. Gayet dogmatik bir tapınıma benziyor. Ki ablacım, tıp okuyorum.
boş konuşuyorsun. kendi hayatına bak sen ve titremeye devam et. bak siteye, cahil cuhala dolu ve bu tip konularda yorum yapamıyorlar bile. bir de git dünyanın genelinde neler konuşuldugunu, en yüksek yatırımların bu alana nasıl kaydığını incele. ondan sonra kendi durumunu daha iyi anlarsın
Erkeklerden ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!