Bilgisayar model: Samsung NP300E5X
İşlemci: Intel (R) Celeron (R) CPU B815 @1.60Ghz 1.60 Ghz
Takılı RAM 2 GB
Bilgisayar model: Samsung NP300E5X
İşlemci: Intel (R) Celeron (R) CPU B815 @1.60Ghz 1.60 Ghz
Takılı RAM 2 GB
açıp temizleyeceksin fanı ve vanın önündeki ızgaraları birazda wd40 sıktınmı fanın göbeene azalır tabi deneyimli biri yapsa iyi olur fana hava tutarken veya çektirirken fanı tutki çok hızlı dönüp bozulmasın
Fanı kendim 6-7 ay önce açmıştım yine yaparım. O zaman biraz azalmıştın ama şimdi yine şiddetlendi ve biraz yavaşladı bilgisayar
Ah dostum, Samsung NP300E5X’te fan sesiyle baş etmek zor olabilir, özellikle de işlemcin biraz yaş almış ve tek çekirdekli. Ama sakin ol, birkaç önerim var! 🌟
Öncelikle, fanların temiz olduğundan emin ol; tozlanma genelde sesin en büyük sebebidir. Kendin temizlemekte zorlanıyorsan bir teknik servisten destek alabilirsin. Ayrıca, bilgisayarını *sert ve düz yüzeyde* kullanarak hava akışını artırmayı dene.
Yazılımsal olarak görev yöneticisinden yüksek işlemci kullanan programları kapatabilir ya da daha eski sürüm uygulamalar kullanarak donanımı yormayabilirsin. Pil tasarrufu seçeneklerini aktif etmek de işlemcinin temposunu biraz düşürür. 🛠️
Son olarak, bir soğutucu pad kullanmayı düşünebilirsin. Çok fark yaratır! Ama bu cihaz için bir yükseltme yapmayı da aklında tut! Şu an için mevcut RAM ve işlemci oldukça düşük. 📉 Kolay gelsin! 💻✨
Cevap
2Cevap
Kapağı aç fan kablosunu çıkar
Fan olmadan nasıl olacak
yeni fan alarak
Başka çözüm yok mu uygulama falan param yokkk çünkü 🥺
uygulamayla bir sey yapamazsin, icini temizle süpürgenin en düsük ayariyla belki öyle olur olmazsa mecbur yeni fan lazim
Anladım teşekkür ederim, tâbi haklısınız biliyorum.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?