Kanka 1 dis demek mantiken cekiyorla cekmiyor arasi. Pirinc dolu tabaktan pirincleri tek tek yersen sen doydugunu hissedermisin? Wifi ye baglisin ama trafigin yarisi sana ulasamiyorsa internet nasil calissin oyle dusun bide.
Sen hiç 1 diş wifiye bağlandın mi? Hatırla bak bağlanır ama çekmez bu ikisi ayrı mesele. Ama sanırım sorun bende değil komşunun modeminde ya da router mi kullaniyor neyse onda bence çünkü ben internette bulduğum herşeyi denedim DNS falan değiştirdim ama aynı
Wifi de araya duvar bile girince trafik hizi baya bi dusuyor senin o mesafeden internetin sorunsuz calismasini beklemen biraz sacma. Saniyede 1 bit internet hizin olsa ne olur mesela? Sana gelen giden paketlerin ulasim hizi 3 5 saniyeyi buluyorsa internet yok algilamasi normal belkide sana ulasamiyor bile zayif sinyalden dolayi
Radyo gibi dusun zayif ceken istasyona ayarlarsan duyucagin tek sey parazit olur. Modeme yaklasarak dene bi. Wifidan dosya aktarirken saniyede 10MB olan hiz yan odaga gecmemle 2MB lere dusuyor sinyal kalitesi etkiler illaki bu durumu
Ama en iyi secenek ethernet girisli bi repeater veya yeni bir router alarak wan port ile baglanti kurman olur iki router arasi baglanti kablo uzerinden yapilacagi icin ping daha dusuk olur ve sinyal karismasi aradaki kalin duvarlar vs gibi sorunlardan etkilenemez
Laptopu wifi ye bagla guzel ceken bi koseye koy en az 2 dis anten oldugundan emin ol 3 dis ise dahada iyi olur. Mypublicwifi programi kur. Mypublicwifi programdan hotspot paylas boylece sana uzak kalan wifi ye baglanan laptop yeni erisim noktasi acarak ona iletir interneti
Son olarak şunu sormak istiyorum bana basitçe anlatirmisin. Acces point ve router ve repeater arasındaki farklar nelerdir bunlar benim kafami çok karıştırıyor bunları bana özetle farklarını özetler misiniz
Router modem dedigimiz cihaz. Ethernet kablodan gelen trafigi kablosuz ag olarak paylasir. Repeater wifi kapsama alanini arttirmak icin kullanilir. Access point erisim noktasi router gibi calisiyor assagi yukari.
Sifresiz ise baglanma dedigim gibi wifi sahibi senin butun internet trafigini inceleyebilir, etkilesime gecebilir hatta yonlendirebilir de. Yani sen google. com u acmaya calisirken adama kendi dns sunucusnu kurduysa seni google a degil kendi yaptigi kotu amacli siteye yonlendirebilir. Veya senin dns bilgilerini inceleyerek girdigin siteler vs ne siklikla hangi siteyi kullandigin vs gibi baya guzel detaylli bilgi edinebilir. Artik ag sahibinin bilgi beceri ve fantezisine kalmis. Bu yuzden havalimani vs yerlerdeki wifilar guvenli sayilmiyor)
Yani repeater alıp komşudaki 1 diş sinyali bu cihaz sayesinde 3 dişlere çıkarıp sanki modem salondaymis gibi kullanabilirim yani? 🤔 Hımm peki ben bi kaç yıl önce alt kattaki abimin modeminden gelen sinyali güclendirmek için bilinçsizce gidip router almıştım onu kablo takmadan güçlendirici olarak kullanmiştim yani router da bu işi yapıyor o zaman?
Yakınımda 450 metre ötede bi üniversite var ücretsiz şifresiz wifi'si var bi ara bi kaç kız öğrencinin telefonundaki uygunsuz fotolara ulasildigina dair iddialar yayıldı burada. Bu mümkün mü
Routerlarda bildigim kadari ile oyle bi ozelligi yok. Bildigim kadari ile dsl yani telefon hattindan gelen trafigi veya baska bi routere wan portu uzerinden baglayarak repeater olarak kullanabiliyorsun belki dedigin ozellikli routerlarda vardir arastirmadim. Repeater mesela senin balkonda guzel ceken wifi var sifresini bildigin. Ama salonda cekmiyor. Balkona yakin bi yerde repeater koyarsan sanki modem senin balkonunda imis gibi sana yeni wifi paylasir. Yani senin salonda hic cekmeyen "a"isimli wifi sinyaline baglanarak "b" ismi ile yeniden paylasir. A wifi ye senin mesafen diyelim 100 metre bunu dogal olarak baglanamiyorsun ama 50 metrede 2dis baglaniyor diyelim. 50 metreye repeater koyarsin bu sefer repeaterin paylastigi wifi sana 50 metre ve buna baglanabiliyorsun
Bi ara merak salip arastirmistim hafiften ogrenmek icin. Diyelim ben sifresiz wifi paylastim. Bu wifi agi benim kontrolumde buna dns sunucu ayarladim. Benim wifi yi kullanan birisi google. com a girdiginde dns sunucuma bunu benim birebir kopya olarak hazirladigim google a yonlendirdim ama aslinda google degil tipa tip google a benziyor ama site bana ait benim bilgisayarimda calisan bi kopyasi. Sen burada hesabina giris yapmak icin sifreni yaziyorsun. Bil bakalim sifre kime gidiyor google a degil bana) phishing attack arastir gorursun tonla ornegi var ve hala buna dusen insan var tonla
Wifi cektiremiyormusun? Baskasinin sifresiz wifisini kullanmak pek guvenli degil adam bilerek ayarladiysa dedigim gibi. ya da sifresini kirabiliyorsan bitanesinin o daha iyi bi cozum
Var abimin ordan iyi çekmemeye başlayınca gidip Cat6 kablo alıp kablolu kullandım. Ama yalan yok modeme direkten gelen kabloyu direkt takıp denemedim zaten sitede yazmış modem değildir diyor sanırım calismazdi ama kablolu da işimizi gördü
Modeme direk gelen kablo uymaz o portlara zaten biraz kucuk kaliyor bildigim kadari ile. Ben modeme router diyorum ya cocukluktan oyle yerlesmis kafaya 😂
Şöyle söyleyim bi ön sokakta bi arka sokakta tüm çevremde alt yapı var ama maalesef bu sokakta yok. Müşteri hizmetlerine sordum sokaktaki bağlantı kutusunda sizin sokağın bölümünde arıza var tamir talebi oluşturulmamiş eğer ev interneti alacaksanız tamir talebi oluşturup adsl İnterneti alabilirsiniz falan filan dediydi maddi durumumda iyi değil yani o yüzden böyle beleş şeyler arıyorum
Sana bi maliyeti cikmamasi lazim diye biliyorum abonelik ucretin disinda. Turk net ile konus turkiyede iken internet konusunda ustune baska sirket tanimazdim. Turknetin sitesinden altyapi sorgulamasida yapabilirsin. Sehir merkezinde isen koyde vs degilde kendi altyapilari olma olasiligida var turk telekomun altyapisi haricinde kendi fiberaltyapisinda cekiyor çogu yere
Sorguladım onlarla konuştum ama Türk Telekom tamir etmeli biz yapamayız onlar tamir edecek sonra biz gelip bağlarız internetinizi dedi. Türk telekomu aradım tamir istedim interneti bizden almazsanız tamir edemeyiz dedi.
Her hangi bi sorun yasayinca da musteri hizmetleri hemen yardimci oluyordu benim deneyimlerime gore. bi kere modemi sifirlayinca kullanici afi ve sifremi bilmedigim icin modemi ayarlayamamistim musteri hizmetlerini arayinca hemen halletti ve internet geldi ardindan bizim fiberin sinyal seviyesinde yukselme oldugunu soyleyip teknik ekibe ileteyim dedi ben gerek yok internetim iyi dememe ki iyidi de teknik ekibe bilgi vermis beni arayip ne zaman musait olursunuz demislerdi bende sorun yok tesekkur ederim diyip kapattim. Yani musteri hizmetlerine internetimde sorun yok diyince bile en ufak puruzu bile kontrol ederek duzeltmek icin ugrasiyorlar. Musteri hizmetlerini aradiginda seni gecistirmiyorlar)
Biraz gazi ver komsulara turktelekom duzeltmiyor dilekce verelim toplu duzeltsinler bizde internet sorunsuz kullanalim diye. Superboxtan sikayetci komsularinla konus ozellikle )
Selam, öncelikle geçmiş olsun. Açık Wi-Fi ağlarına bağlanmak bazen çekici görünebilir, ama genelde güvenli bir tercih değildir. "Cihaza bağlandı, internet sağlanamıyor" hatası, cihazının ağa bağlandığını ancak bu ağın internete erişim sağlayamadığını gösteriyor. Yani, bu Wi-Fi ağı şifreye ihtiyaç duymasa bile ya internete bağlı değil ya da bir ağ sınırlaması var.
Ayrıca, açık ağların güvenlik riski oluşturabileceğini unutma. Verilerin çalınabilir veya kötü amaçlarla kullanılabilir. Güvenli bir bağlantı sağlamak için operatörlerin çeşitli uygun fiyatlı internet paketlerine göz atmanı öneririm. Yine de başka bir sorunda buradayım! 😊
En İyi Cevaplar