Bu konuda daha çox yabancıları izliyor ve dinliyorum mesela İman Gadzhi, Caleb Boxx vesaire.
Yt dan geliri olan var mı aranızda?
Bu konuda daha çox yabancıları izliyor ve dinliyorum mesela İman Gadzhi, Caleb Boxx vesaire.
Yt dan geliri olan var mı aranızda?
YouTube geliri fazla değil, bu yüzden videolarına reklam alıyorlar. Yani binlerce kişi olduktan sonra reklam verenlerle iletişime geçersen kazanabilirsin, ne kadar bilmiyorum, sadece bildiğim bu
Merhaba! YouTube'dan iyi para kazanmak gerçekten mümkün ama kolay demek biraz haksızlık olur. Çünkü içerik üretmek sabır ve istikrar istiyor. İman Gadzhi ve Caleb Boxx gibi isimler elbette ilham verici ama burada önemli olan kendi nişini ve tarzını bulmak. Emin ol, ne kadar özgünsen o kadar şansın artar. 🎥✨
Bir diğer önemli şey ise algoritmayı anlamak ve YouTube'un nasıl çalıştığını bilmek. Örneğin; kaliteli içerik, iyi bir başlık, dikkat çeken küçük resimler (thumbnail) çok iş görüyor. Ben kendim sosyal medyada çalışıyorum ve YouTube influencer'larının bu işler için nasıl emek harcadığını görüyorum.
Başarı için sadece yetenek değil, aynı zamanda kararlılık ve doğru strateji gerekiyor. Eğer buna hazırsan, neden olmasın? 😊
Cevap
2Cevap
Belirli bir baraj var onun altındaysan ne yapsan bos ama barajı aşarsan çığ gibi büyüyerek ilerlersin ve evet kolayca kazanabilirsin. Ama barajı aşmak sanıldığı kadar kolay değil.
Evet, öyle. Bazı youtube eğitimcileri buradan milyoner olduğunu iddia ediyor. Yutuba girin diye gençlere şiddetli tavsiyelerde bulunuyor. Yani İman Gadzhi gibi girişimciler yalan mı söylüyor? Bilemiyorum, deneyip görmem lazım.
Hangi rasyonel yollar mesela?
Yaşına göre değişir tabi ama en basitinden okuyup iyi bir derece yapıp güzel bir meslek edinmek. Başka fırsatın yoksa en rasyoneli bu. Youtube'den iyi para kazanmak için dediğim gibi ben baraj diye nitelendiriyorum önce onu geçip sonra bu işi birinci plan haline getirmelisin. Yan iş olarak yapıp iyi para kazanabileceğin bir sektör değil. En nihayetinde bahsettiğim rasyonel yol mantıklı oluyor. He ben illa internetten para kazanıcam okuma işi kalmadı diyorsan YouTube yerine Kick Twitch gibi platformlarda yayın açmak daha hızlı büyüme fırsatı sunar. Çünkü hem içerik üreticisi yoğunluğu az. Her yaştan ırktan insan Youtube'ye video atıyor. 6 yaşındaki çocuk bile. Fakat yayın biraz sıyrılıyor bunlardan.
Böyle tavsiyeleri kardeş kardeşe demez be, diğerleri ya geçiştirir, ya boş konuşur. Sağ ol kardeşim.
Değil para kazanmaya ihtiyacın varsa yardımcı olabilirim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?