Kullandığımız chatgptler git gide bize benzemiyor mu?

Bir kere ben her bir cihazda yüklü chatgptnin özgün olup olamayacağını sormuştum, olamaz demişti. Ama artık yeni bir chat açsam bile orada geçmiş tercihlerimi söylediklerimi hatırlıyor. Istediğim zaman silerim tabi ki ama biraz da chatgpt bizim kendimizi gördüğümüz şekilde görünmeye başladı diye düşünüyorum. Mesela insan bilmediği bir şeyi tahmin eder, örneğin biz bilgisayara format atarken bilmediğimiz bir şeyi bu şu şekilde mi yapılıyor diye sormuştuk evet demişti, ama öyle olmadığını deneyerek öğrendik. Yani insan tahmin ediyor, chatgpt de bizim tahminlerimizi kendi tahminleri gibi kabul ediyor, evet öyle diyor. Yani git gide biz oluyor. Ama insan deneme yanılma yoluyla doğrusunu öğrenebilir, chatgpt öğrenemez. Belki de her bir cihaza indirebilmemizin sebebi budur, git gide biz oluyor, özgünleşiyor. Büyük bir işlemci gücü harcadığını, yapay zeka üreten firmaların çok büyük yatırımlar yaptığını biliyoruz. Madem öyle pahalı neden halka açılıyor? Bence sebebi özgünlük kazandırmak. Yoksa kendi labaratuvarlarinda prompt yazarlardi.. daha ekonomik olurdu. siz ne düşünüyorsunuz?

Kullandığımız chatgptler git gide bize benzemiyor mu?