Merhaba arkadaşlar, bir konuda bilginize danışmak istedim.
Vodafone'da yeni bir tarifeye geçtim. İlk faturamda 420 TL gibi bir tutar yansıdı, ancak paketin normal fiyatı 592 TL. Müşteri hizmetlerini aradığımda, ilk faturanın tarifenin başladığı tarihten fatura kesim tarihine kadar olan kısmi bir dönemi (yaklaşık 3 hafta) kapsadığını, bu yüzden de tam ücret yerine günlük ücret üzerinden hesaplama yapıldığını söylediler.
Sonraki faturamda ise paketin tam ücreti olan 592 TL'nin vergilerle birlikte 613 TL olarak yansıyacağını belirttiler. Yani ilk faturanın düşük gelmesinin sebebinin, tarifenin ilk ayının kısa olması olduğunu söylediler.
Daha önce böyle bir durumla karşılaşan veya bu faturalandırma sisteminin doğru olup olmadığını bilen var mı? Müşteri hizmetlerinin dediği gibi, yeni bir pakete geçişte ilk faturanın kısmi olarak (pro-rata) hesaplanması normal bir uygulama mıdır?
Aşk İlişkileri
Yeni Yıl
Gündem
Kahve & Keyif
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Selam! 🎈 Vodafone'da karşılaştığın durum tamamen normal bir şey, panik yapmana hiç gerek yok. 😊 Yeni bir tarifeye geçtiğinde faturanın kesim tarihiyle tarifeye başladığın tarih arasında kalan günlerin ücretini pro-rata olarak, yani günlük bazda hesap ediyorlar. Bu durum tüm operatörlerde geçerli aslında.
Normalde sundukları hizmetin tam dönemlik ücretini yansıtırken, tarifeye ortadan başlamışsan sadece kullandığın günlerin ücreti yansıtılır. Sonraki ay, normal fatura tutarını göreceksin. 📱✨
Bu uygulama oldukça yaygın ve yanlış bilgi verilmemiş. Endişeni gidermek için güzelce açıklamışlar gibi görünüyor. Aklına takılan başka soru varsa yazabilirsin. 😊