Drone teknolojisi nasıl bir anda yaşamlarımızdaki yerini aldı?

Bireysel kullanımda çok fazla olmasıyla beraber birçok sektörde drone kullanılmaya başlandı. Konserler açık hava etkinlikleri drone çekimi olmadan yapılmıyor en basitinden. Herhangi bir YouTube yayıncısı ya da gezgin muhtemelen belgeselcilerin bile çekim yapamadığı yerlerde dronlarla çekim yapıyorlar. Bazı ülkelerde drone ile evlere paket servis ve kargona ulaşmaya başladı hatta cankurtaran olarak kullanılan drone'ların olduğunu görüyorum. Sosyal medyada özellikle hava fotoğrafçılığı ve videoculuğu da drone'la beraber yükseldi. YouTube Instagram gibi sosyal medyada çok yer almaya başladı. Bugün bir belgesel kanalda izledim fok balıklarını saymak için kullanıyorlar. Çünkü zorlu ve tehlikeli artik bölgelerinde yaşayan fok popülasyonlarını izlemek ancak bu şekilde mümkün olabiliyormuş. Volkan içine giriyorlar jeologlar aktif volkanlı içine gönderdikleri özel drone'larla insanda hava araçına giremeyeceği kadar tehlikeli alanlardan gaz örnekleri alıyorlar lav bakışlarını izleyebiliyorlarmış kraterlerin detaylı haritaları volkanik patlamaları anlama ve tahmin etme gibi durumlarda da kullanılıyorlarmış. Nesli tükenmekte olan hayvanları koruyorlar ve son zamanlarda drone yarışları profesyonel bir spor dalı olmaya başlamış. Bu teknoloji sizce cep telefon ları ya da televizyonlar gibi adım adım gelişmedi diye düşünüyorum Bir şey kaçırmadıysan bilimsel takipte.
Drone teknolojisi nasıl bir anda yaşamlarımızdaki yerini aldı?