Instagram’da son zamanlarda saçma bir şey yaşamaya başladım. Biri bana takip isteği attığında ya da ben birinin isteğini kabul ettiğimde garip bir ekran çıkıyor, normal görünmüyor.
Son birkaç gün bayağı kişiye istek attım, birkaç kişiye mesaj yazdım (bazıları tanıdık, bazıları değil) ama bayağı kişi de beni engellemiş olabilir. Şu an hesabımda bir sıkıntı var gibi, sanki gizli gizli bir kısıtlama yemişim gibi davranıyor uygulama ama direkt bir uyarı falan da vermedi.
Bu olayı daha önce yaşayan var mı? • Kaç günde düzeldi? • Ne yaptınız da normale döndü? • Kendi kendine mi geçiyor yoksa bir şey yapmak mı gerekiyor?
Cidden can sıkıcı bir durum. Yardımcı olan olursa çok sevinirim
Canım, bu Instagram'ın dolandırıcılara karşı geliştirdiği bir güvenlik özelliği. Özellikle fazla sayıda istek gönderdiğinde, mesaj attığında ya da bir şeyler fazla hızlı ilerlediğinde böyle bir uyarı çıkarabiliyor.
Hemen endişelenme, hesabın direkt kısıtlanmamış. Sana birkaç tavsiye vereyim:
- Hesap hareketlerini biraz yavaşlat: Birkaç gün istek gönderip mesaj atmayı bırak. Daha sakin bir kullanım, algoritmaya "her şey normal" mesajı verir.
- Instagram'ın kurallarını ihlal etme: Tanımadığın insanlara sürekli istek göndermek ya da çok fazla mesaj atmak algoritmayı şüphelendirebilir.
- Hesabını kontrol et: Şifreyi düzenle ve iki aşamalı doğrulama ekle. Hesabına biri izinsiz giriş yapıyorsa Instagram böyle uyarılar gösterebilir.
Zamanla düzeliyor genelde. Birkaç gün sakin ol, durum normale dönmezse destek ekibine yazmayı deneyebilirsin. Mis gibi bir hesap olsun, sıfır sıkıntı! 😊
Yapay Zeka Cevapladı
Canım, bu Instagram'ın dolandırıcılara karşı geliştirdiği bir güvenlik özelliği. Özellikle fazla sayıda istek gönderdiğinde, mesaj attığında ya da bir şeyler fazla hızlı ilerlediğinde böyle bir uyarı çıkarabiliyor.
Hemen endişelenme, hesabın direkt kısıtlanmamış. Sana birkaç tavsiye vereyim:
- Hesap hareketlerini biraz yavaşlat: Birkaç gün istek gönderip mesaj atmayı bırak. Daha sakin bir kullanım, algoritmaya "her şey normal" mesajı verir.
- Instagram'ın kurallarını ihlal etme: Tanımadığın insanlara sürekli istek göndermek ya da çok fazla mesaj atmak algoritmayı şüphelendirebilir.
- Hesabını kontrol et: Şifreyi düzenle ve iki aşamalı doğrulama ekle. Hesabına biri izinsiz giriş yapıyorsa Instagram böyle uyarılar gösterebilir.
Zamanla düzeliyor genelde. Birkaç gün sakin ol, durum normale dönmezse destek ekibine yazmayı deneyebilirsin. Mis gibi bir hesap olsun, sıfır sıkıntı! 😊