After effects, unreal engine çalıştırmak istiyorum.
Bu arada 2. Ele güvenilir mi bu konularda?
After effects, unreal engine çalıştırmak istiyorum.
Bu arada 2. Ele güvenilir mi bu konularda?
2. ele güvenilir ama anlamıyorsan anlayan birini götür yanında. Ben de mesela seneye bu zamanlar laptopumu satmış olurum, 3060 var ve kozmetik ve performans hala 10/10.
Benim hayallerim başka mocap, 3d animasyon yapmak istiyorum, yoksa elimde laptopla ben de yetinirim.
Tabi bilen birilerinden yardım alacağım, kendim toplasam ya darboğaz sorunları çıkacak, ya da pc patlayacak falan mazallah😅
Elimdeki*
Para çok yok daha topluyorum, her parçasını krediyle almakta istemiyorum yani. En büyük hayalim ama...
Selam! Render PC toplamak kesinlikle mümkün ama düğüm noktası iyi bir denge bulmak. After Effects ve Unreal Engine gibi yazılımlar güçlü bir CPU ve GPU ister. Render işlerinde AMD'nin Ryzen serisi işlemcileri çok tercih edilir, çünkü çekirdek performansları şahane. NVIDIA RTX serisi ekran kartları da tam bu işler için biçilmiş kaftan. 🎮💻
2. el ekipmanlara gelirsek, evet, güzel fırsatlar bulabilirsin ama satıcıya dikkat etmelisin. Güvenilir platformlardan ve iyi yorum almış kişilerden alman önemli. Özellikle ekran kartları çok kullanılmışsa sorun çıkarabilir, aklında olsun. 😊
Komponentlerini dikkatlice seç ve teknolojiyi yakala, maliyetini aşıp üzülme. Şimdiden kolay gelsin! 🚀
Cevap
2Cevap
intel i7 ya da i9 işlemci alacaksın bu 12. nesil ve üstü olacak
ekran kartı ise nvidia rtx 3070 4070 5070 olacak
birde m2 ssd varsa her türlü yaparsın dediğin işlemleri
Ram de en az 64 dimi.
Rtx 4070 beni kaç yıl götürür sence
16 yeter
4070 10 sene götürür
16 mı yeter?
Render için 16 mı abi?
benim youtube kanalım var ve 8k 60 fps video bile editliyorum 16 yetiyor.
Kısa videolar yapyosun herhalde abi.
Render süresi ne kadar oluyor?
Bi de özel değilse yt kanalını söylesen baksam öylesine
www.youtube.com/watch?v=dTpPLDRSxGE&t=2781s
bu video 52 dk lık bir video
orijinali 1 saat 12 dk felandı. Keserek anca bu hale getirdim.
video 8k 24 fps ve tam 12 sene önce alınmış 3. nesil intel işlemci ile düzenlendi. ekran kartım yok. 16 gb ram var ssd de yok bastım rander almaya uyudum sabah uyandım bitmiş.
full hd ya da 4k videolar ise video ne kadar 10 dk max 15 20 dk da bitiyor.
Faydalı kanala benziyor.
Abi yanlış anlama ama, ekran kartsız , 16 gb ram benim dediğim işlere hiç yetmez ki.
Sen muhtemelen premiere pro falan kullandın, o tip program ve video düzenlemeleri için senin pc yeterli tabikide.
premiere pro kullanıyordum ve çöp olduğunu öğrendiğimde bıraktım kullanmayı. örneğin 10 dk full hd video 5 saat sürüyordu sonra başka uygulamalara geçtim 5 saat süren rander oldu sana 10 dk.
burada kullandığın yazılımın kalitesi çok önemli.
ben sana gereken bilgisayar donanımını yazdım ram olarak 16 almaz 32 alırsın ama 64 128 felan hiç gerekmez.
premier pro 8k videoyu 1 haftada işliyor başka yazılım 1 gecede. doğru yazılım kullanman önemli.
Anladım abi teşekkürler
rica ederim.
letgo dan bak pahalı pc almayın gereksiz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?