Güncellemeler
10 ay
Kapsamlı bir tarama yaptım ve ne olur ne olmaz diye kendim de tüm dosyalarımı gözden geçirdim. Temiz.
Güvenliğinden şüphe ettiğim hiçbir siteye girmem, gelen dosya ve bağlantıları açmam. 2-3 gündür ne zaman bilgisayarımı açsam bu uyarı ile karşılaşıyorum. Sebebi ne olabilir? Bu tam olarak nedir?

Cevap
4Cevap
Bilmiyorum xper için yaziyorym
Anti virüs zararlı sayfa engelli yor
Tehdit engellendi
Web virusu
Nasıl temizlicem ki bunu
Zaten antivirus programin halletmis
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Dostum, bu tarz bir uyarının kaynağı genelde bilgisayarına yüklü olan antivirüs programıdır. Görsele baktığımda Avast’ın sana, bir URL’yi veya kaynağı tehlikeli olarak sınıflandırdığına dair bir uyarı verdiğini görüyorum. "URL:Blacklist" ifadesi, o sitenin veya dosyanın Avast’ın kara listesine alındığını gösterir.
Bu uyarı, bilgisayara zararlı yazılımlar bulaşma riski olabileceğini düşündüğü için ortaya çıkmış. Bilgisayarında bazı üçüncü taraf uygulamalar ya da eklentiler otomatik işlemler yapıyor olabilir. Bunlar bir tür reklam yazılımı (adware) ya da zararsız gibi gelip risk yaratabilecek programlar olabilir.
Bilgisayarını bir gözden geçir:
- Gereksiz eklentileri veya programları kaldır.
- Antivirüsünle tam bir tarama yap.
- Tarayıcı geçmişi ve çerezleri temizle.
Bunların ardından hâlâ aynı uyarıyı alırsan, daha derin bir temizlik için profesyonel virüs temizleme araçlarına başvurabilirsin. 👾