Mediatek işlemcili telefon alınır mı?

eskiden mediatek işlemcili telefon ilk 1 yılın sonunda donmaya kasmaya daha çok şarj yemeye başlıyordu, çevremde kullanan kim varsa aynı böyleydi,

şu an kullandığım telefon snapdragon 732G işlemcili en alt seviyeydi 4 sene önce ve 3 senedir falan kullaniyorum hala donma kasma yok, bir amiral gemisi veya orta segment gibi değil tabiki ama hiç üzmedi, bataryayı bile hiç değiştirmedim, belki sağlıklı kullandığım için olabilir, mesela ekran ışığını asla çok açmam, dark modda ve goz korumada kullanirim, kullanmadigim hicbir ozelligini acik tutmam vs vs

agir oyunlar falanda oynuyorum ama gecen bi arkadasin xiaomi 14t sini aldim elime, çağ atlamış gibi hissettim kendimi 😂 geçen sene 2. telefon olarak iphone 15pro kullandım ama bu xiaomi bambaşkaymış,

toparlamam gerekirse biraz teknoloji meraklısı olarak bana en uygun telefonun xiaomi 14t pro olduğuna karar verdim ama mediatek işlemcili, buda beni hem ekran hem donma kasma konusunda korkutuyor,

mediatek 8300 ultra 9300+ çok performanslı işlemciler ama atıyorum 1 sene sonra donma kasma yapar mı?

ya da snapdragon gibi istikrarını korur mu? ya da kullanan arkadaşlar varsa deneyimini paylaşırsa sevinirim