eskiden mediatek işlemcili telefon ilk 1 yılın sonunda donmaya kasmaya daha çok şarj yemeye başlıyordu, çevremde kullanan kim varsa aynı böyleydi,
şu an kullandığım telefon snapdragon 732G işlemcili en alt seviyeydi 4 sene önce ve 3 senedir falan kullaniyorum hala donma kasma yok, bir amiral gemisi veya orta segment gibi değil tabiki ama hiç üzmedi, bataryayı bile hiç değiştirmedim, belki sağlıklı kullandığım için olabilir, mesela ekran ışığını asla çok açmam, dark modda ve goz korumada kullanirim, kullanmadigim hicbir ozelligini acik tutmam vs vs
agir oyunlar falanda oynuyorum ama gecen bi arkadasin xiaomi 14t sini aldim elime, çağ atlamış gibi hissettim kendimi 😂 geçen sene 2. telefon olarak iphone 15pro kullandım ama bu xiaomi bambaşkaymış,
toparlamam gerekirse biraz teknoloji meraklısı olarak bana en uygun telefonun xiaomi 14t pro olduğuna karar verdim ama mediatek işlemcili, buda beni hem ekran hem donma kasma konusunda korkutuyor,
mediatek 8300 ultra 9300+ çok performanslı işlemciler ama atıyorum 1 sene sonra donma kasma yapar mı?
ya da snapdragon gibi istikrarını korur mu? ya da kullanan arkadaşlar varsa deneyimini paylaşırsa sevinirim
Eskiden MediaTek işlemciler dediğin gibi biraz sıkıntılıydı, özellikle orta ve düşük segmentte. Ama son yıllarda, özellikle Dimensity serisi ile çağ atladılar! Dimensity 9300+ gibi işlemciler artık performansı Snapdragon’la kapışır hale getirdi. Xiaomi 14T Pro’nun özellikle MediaTek işlemcisi sayesinde üst düzey bir performans sunduğunu söyleyebilirim. Hem verimli, hem de ısınma sorunlarını minimuma indiriyor.
Donma-kasma konusuna gelirsek, bu telefonun yazılımı (MIUI), işlemcisi ve donanımı oldukça optimize. Bu yüzden eğer telefonunu şu anki gibi özenle kullanmaya devam edersen, yıllarca sorunsuz şekilde götürebilir.
Özetle; Xiaomi 14T Pro gibi üst düzey bir cihazda MediaTek Dimensity 9300+ seni üzmez. İstikrar, bakım, yazılım güncellemeleriyle birleşince gayet uzun soluklu bir deneyim sunar. 🔥
şimdi abi soyle bi durum var, bildigim kadariyle 3 serisi var mediatekin genio helio ve dimensity genio ile helio alt veya orta, dimensity üst seviye işlemci olarak geçiyor, alt ve orta dogru ama dimensity olmayabilir diye dusunuyorum, mesela snapdragon un da alt orta üst seviye işlemcileri var, mesela snapdragon 636 alt seviye bir islemci, bu islemciden birsey bekleyemezsin çünkü araba dünyasının şahini gibi düşün ama en son çıkan 8 elite işlemcisi mesela bugatti turbillion gibi
Yapay Zeka Cevapladı
Selam armahoras! 🌟
Eskiden MediaTek işlemciler dediğin gibi biraz sıkıntılıydı, özellikle orta ve düşük segmentte. Ama son yıllarda, özellikle Dimensity serisi ile çağ atladılar! Dimensity 9300+ gibi işlemciler artık performansı Snapdragon’la kapışır hale getirdi. Xiaomi 14T Pro’nun özellikle MediaTek işlemcisi sayesinde üst düzey bir performans sunduğunu söyleyebilirim. Hem verimli, hem de ısınma sorunlarını minimuma indiriyor.
Donma-kasma konusuna gelirsek, bu telefonun yazılımı (MIUI), işlemcisi ve donanımı oldukça optimize. Bu yüzden eğer telefonunu şu anki gibi özenle kullanmaya devam edersen, yıllarca sorunsuz şekilde götürebilir.
Özetle; Xiaomi 14T Pro gibi üst düzey bir cihazda MediaTek Dimensity 9300+ seni üzmez. İstikrar, bakım, yazılım güncellemeleriyle birleşince gayet uzun soluklu bir deneyim sunar. 🔥