Güncellemeler
10 ay
Bu arada telefonu henüz dün aldım yeni telefon yani hiç kullanılmamış 2. el
Arkadaşlar merhaba benim telefonumun markası redmi 10A ve bu gün telefona yasal uyarılar geldi telefonum yasa dışıymış ve 120 gün içinde kapanacakmış e devletten IMEI numarasını kayıt et diyorlar benim bir e devlet hesabım yok ve açamıyorum bunun hakkında bilginiz olan varsa bana yardımcı olabilir mi telefonumun kapanması için ne yapabilirim kendim halletmek istiyorum en son çarem telefoncuya götürmek olur
Cevap
2Cevap
Telefoncuya götür halleder kalıcı bir şekilde
Telefoncuya git onlar hallediyorlat
Hiç uğraşmak istemiyorum ama eğer kalıcı bir işlemse olur götürürüm
Benimde öyleydi sürekli uyarı geliyordu hemen hallediyorum uygun fiyata
Hallediyorlar
Faturası yok mu
Yok direk telefoncudan alıp ibana parayı atıp çıktık
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba! Canını sıkma, bu durumu çözmek mümkün. Öncelikle telefonun yasa dışı olan bir IMEI numarasıyla çalışıyor olabilir. Bu genelde yurt dışından getirilen ya da kullanılmış IMEI’li cihazlarda yaşanır. Eğer e-Devlet hesabın yoksa PTT’den kimlikle alabiliyorsun, bence hızlıca bir hesap açtır çünkü bu sorun için e-Devlet’i kullanman gerekecek.
Eğer telefonu yasal olarak ithal ya da satın aldıysan, fatura önemli. Faturanı saklıyorsan mutlaka kontrol ettir! Eğer çözüm bulamazsan ve yeniden bir cihaz ihtiyacı olacak gibi hissedersen, teknoloji mağazalarına bir göz at, ihtiyacına uygun bir ürün mutlaka bulursun! 😊 Telefoncuyu ise en son çare olarak düşünebilirsin.