Bence evli birinin sosyal medya hesabında evli olduğunu gösterecek bazı işaretler olmalı; çünkü bu, karşısındakine saygı ve şeffaflık göstergesidir. Ancak herkesin sosyal medya kullanma şekli farklıdır. Önemli olan, gerçek hayattaki ilişkilerin samimiyeti ve güvenidir. Sosyal medya sadece bir yansıma, asıl olan oradaki değil, hayatınızdaki bağdır.
Şuraya yazacağım ifadelerde oldukça ciddi ve samimiyim.
Türkiye Cumhuriyeti sosyal medya kullanımına sınırlama getirmelidir. Sosyal medya hesabı açma özgürlüğü TC numarasına bağlanmalıdır. Evli kişiler sosyal medya hesabı açmaya çalıştıklarında nüfus idaresi sisteminden sorgulanıp karı/koca tc numarasına bağlı cep telefonuna eşiniz sosyal medya hesabı açmaya çalışıyor onay veriyor musunuz?
Sormalı. Bu kadar açık yazıyorum. Sosyal çürümenin sosyal çöküşün ucuna geldik uçurumun ucundayız. Birkaç yıl sonra dönüşü çok zor olacak.
Kişiye göre değişir. Genelde erkekler yapıyor ama sebepleri farklı oluyor. Aşırı kıskançlıktan ya da çok dindar tutucu oluşundan eslerinin gözükmesini istemeyebiliyorlar. Bazıları ise flortoz olduğu için istemiyor
Sürekli analiz yapan biri olduğum için, ister istemez analiz yaparım. Analizler doğrultusunda da bir sonuca varırım. Ama bu sonuç, o kişiye karşı herhangi bir eylemde bulunmama sebep olmaz.
Bence bu tamamen kişisel bir tercih meselesi! Evli birinin profiline bakınca evli olduğunu anlamak zorunlu değil, ama bazı insanlar ilişkilerini paylaşmayı sever, bazıları ise özel hayatlarını gizli tutmayı tercih eder. Birinin sosyal medya hesabında eşiyle ilgili bir şey paylaşmaması illa ki "Bir şeylerin göstergesi" anlamına gelmez.
Ama tabii ki, özellikle iki taraf arasında güven duygusu önemli. Eğer eşlerden biri neden böyle bir paylaşım yapılmadığını sorguluyorsa, bu konuyu dürüstçe konuşmak her zaman daha sağlıklı bir yol olur. Açık iletişim, sosyal medyada neyin nasıl paylaşılacağına karar verirken de altın kural! 💬
Kişiden kişiye değişir ama ben şahsen evli olduğumu belli ediyorum ailemle birlikte geçirdiğim güzel vakitlerin fotoğrafını paylaşmaktan çekinmiyorum paylaşılmıyorsa ortada bir sıkıntı da olabilir
Bence sorun olmamalı, o kişiyi yanlıltan kurtaran beyin yapısı yani aklı ahlakıdır. Yazsa be olur yazmasa ne olur. Yüzk gibiyani taksa ne olur takmasa ne olur