İPhone'dan soğuma ve kullanmak istememe?

İlk iPhone'umu 2010 yılında aldım ve takip eden yıllarda ise her çıkan modelleri alıp kullandım. Fakat 2 yıl önce arızalanan ve servise verdiğim iPhone 14 Pro'nun yerine geçici olarak aldığım Android, kullanım olarak daha çok hoşuma gitti. Keza Android'de yapabileceklerinin ve kişiselleştirmelerin sınır ve sonu yokken iOS kısmında belli bir devreden sonra bunu yaşamaya ve hatta para harcamaya başlıyorsunuz. Servisten aldığım arızalı cihazımı satarak geçici aldığım Android'i kullanmaya 1 yıl kadar devam ettim daha sonra tekrar iPhone geçiş yapma amaçlı 15 Pro aldım lakin eskiden her yıl çıkan modeli alma ve iPhone kullanmak isteme çaba ve dürtüsü artık yerini iPhone'dan uzaklaşmaya ve soğumaya bırakmıştı ve tamamen vazgeçiş oldu. Ülkemizde iPhone içinde ki olağanüstü özellikleri kullanmaktan çıkmış bir gösteriş haline gelmiştir. Öyle ki cebimde param yok ama iPhone'um var diyenler ve yüzde 85'lik kesim çalıştığı işte fazladan mesailer yaparak üstüne banka kredi çekerek bunu alıyor daha sonra aç dolaşarak onu aldığı kredileri ödüyor. Sosyal medyada ise iPhone kullandığını belli etmek için türlü türlü saçma sapan pozlar vererek profil fotoğrafları yapanlar mı dersin, sokakta iPhone kullandığını belli etmek için türlü şekillere girenler mi dersin, telefonla konuşurken Apple logosunu göstererek milletin gözüne sokmaya çalışanlar mı dersin. Tabii bunlar cabası. Size de bu tür durumlar itici gelmiyor mu?
İPhone'dan soğuma ve kullanmak istememe?