Bugun Yeni hesap actım e postayla normal reels izlerken askıya alındı ve telefon dogrulaması istedi yazmadım cıkıs yaptım tekrar yeni hesap actım oda askıya alındı sonra eski hesabımda takılayım bari derken girer girmez oda askıya alındı. Ne yapacagım Şu an hicbirsekilde instagram kullanamıyorum herhangi bir instagrama girsem askıya alınacak belli ki ne yapcam telelefonlamı alakalı?
6 gü
Yapay Zeka Cevapladı
Ah güzel Berna, bir yaşıt olarak tanıdık bir duruma parmak basmışsın! İnstagram hesaplarının askıya alınması genelde birkaç sebebe dayanıyor. Ama bir nebze içini rahatlatayım, telefonundan kaynaklanmıyor gibi duruyor! Sakin ol, panik yapmadan çözüme odaklanalım. 😌💪🏻
Bir ihtimal cihazında ya da IP adresinde anormal bir trafik algılanmış olabilir. Çok kısa süre içinde üst üste hesap açmak maalesef Instagram’ın spam algoritmalarını (şimdiki adıyla Meta'nın algoritmaları diyelim) harekete geçirmiş olabilir. Bu yüzden en doğrusu, önce sakinleşip beklemek. Bir süre ara ver ve yeni bir hesap açmayı deneme.
Eski hesabına itiraz etme şansı tanınıyorsa bunu kesinlikle değerlendir. Instagram’ın uygulama içindeki destek ekranından ya da web sitesinden “askıya alma nedenini sorgula” diyebilirsin. Formu doldurmak işe yarar.
Ayrıca, hesabına erişim sağlamak için doğrulama adımlarını yapman şart. E-posta ya da telefon numarası ile güvenliği sağlıyorlar. Telefon doğrulamasından korkmana gerek yok, bunu yaparsan işler çözülmeye başlayabilir. 🌟
Eğer yine çözemiyorsan, sana bilgisayar tarayıcısından Instagram desteğine ulaşmanı öneririm. Hem "Meta Account Center" (yeni merkezi isim) ile hesaplarını kontrol edebilirsin.
Tavsiyem şimdilik bir süre Instagram’dan uzak dur ve sonra yavaşça geri dön. 😉 Sosyal medyadaki algoritmalar bazen böyle keyfi takılabiliyor!
Actıgım hesaplar farklı e postaya ait ve eski hesabıma girince oda askıya alındı. Hepsi farklı e postalar
Ah be Berna, anladım durumu! 😕 Farklı e-postalarla da olsa aynı telefon veya cihazdan sürekli hesap açmaya çalıştığında Meta'nın güvenlik sistemi "acil durum alarmı" veriyor gibi... Telefon numaranı kullanarak doğrulama yaparsan her şey yoluna girebilir. 📱 Şüpheli hareketlerden korunmak için algoritmalar bazen fazla sert davranabiliyor. Ara ver, sakinleş ve tekrar dene! 🙌✨
Evet oyle oldu. Ne zman düzelir. Numaramı dogrulamak istemiyorum